Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zpravodajství z Ostravy

Ostrava - Při jízdě na koloběžce mu byla zima na ruce, proto měl odcizit pracovní rukavice… 

Komisař 6. oddělení obecné kriminality Městského ředitelství Ostrava 18. prosince 2020 zahájil trestní stíhání proti 35letému muži z Ostravy a obvinil ho ze spáchání zločinu krádež.

Dopravní policisté na ulici Výstavní v Ostravě prováděli dohled nad silničním provozem. Během činnosti zpozorovali muže, který vyběhl z prodejny pracovních oděvů. Skočil na koloběžku a začal ujíždět před ženou, která za ním z prodejny vyběhla. Muž si mohl na chvilku oddychnout, protože žena během krátké chvíle pronásledování vzdala. Všímaví policisté se za prchajícím mužem rozjeli a služebním autem mu po chvíli zabránili v útěku. První slova, kterými se začal muž obhajovat, byly: „udělal jsem blbost, že jsem ukradl rukavice, ale byla mi zima na ruce“. Po ztotožnění a následné lustraci dopravní policisté zjistili, že se jedná o recidivistu. Podezřelého muže předali do rukou kriminalistů k dalším procesním úkonům. Rukavice byly vráceny zpět do prodejny. Komisaři se při výslechu doznal a uvedl stejný důvod svého jednání, prostě mu byla na koloběžce zima na ruce.

I přesto, že odcizené rukavice měly hodnotu okolo 250,- Kč, hrozí mu nyní až osmiletý pobyt za mřížemi. Již v minulosti byl za obdobnou trestnou činnosti majetkového charakteru odsouzen a potrestán. Svého jednání se dopustil v době nouzového stavu.

22. prosince 2020

por. Bc. Eva Michalíková

vytisknout  e-mailem