Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Povedená dvojice

Strakonice – Dvojice je podezřelá z krádeží se škodou za více než třicet tisíc korun. 

Strakoničtí policisté sdělili ve zkráceném přípravném řízení 24leté ženě z Klatovska a 31letému muži ze Strakonicka podezření ze spáchání přečinu krádeže. 

Jednatřicetiletý muž byl v minulosti za majetkovou trestnou činnost již několikrát odsouzen. Přesto kradl dál. Od podzimu loňského roku do února 2023 odcizil věci v celkové výši 19 500 korun. Jeho o šest let mladší přítelkyně má spočítanou škodu za odcizené věci na 31 600 korun.

Kradli, kam přišli. Dvojici poznávali už i zaměstnanci některých obchodů. S oblibou navštěvovali prodejny s drogistickým zbožím, ale také potraviny, elektro i obchod s oděvy.

V prodejně elektro společně odcizili soundbar zn. Philips, v prodejně Lidl zase sadu bitů, sadu kotoučů a baterii. V obchodním centru Maxim se nezdráhali sebrat ani volně odložený mobilní telefon majitelce obchodu.

Podezřelý muž navštívil prodejnu v ulici Volyňská, ze které si odnesl rukavice. Při návštěvě pánských toalet na vlakovém nádraží ho zřejmě natolik zaujala zrcadla nebo obraz v nich, že dvě v hodnotě 4 000 korun odcizil.

Jeho přítelkyně se ale také činila. Jejími oblíbenými obchody se staly drogerie. Za provozu odcizila pánské parfémy, elektrické zubní kartáčky, řasenku, krémy, holicí strojek, umělé nehty a další kosmetiku. Z prodejen potravin zase odnesla dva energetické nápoje, sušenky, pizza žemle a dvě belgické rolky.

Oba dva čeká v nejbližší době soudní líčení, kde se rozhodne o jejich trestu.

por. Mgr. Jaromíra Nováková

1. března 2023

vytisknout  e-mailem