Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Krádeže katalyzátorů

Tábor – Zloděj krade katalyzátory z odstavených vozidel. 

Policisté táborského obvodního oddělení šetří tři případy krádeže katalyzátorů z vozidel.

První případ se stal v době od 20. do 24. srpna 2023. Dosud neznámý pachatel odcizil katalyzátor a poškodil výfukový systém vozidla Mercedes-Benz Viano, které bylo zaparkované U Čápova dvora, číslo popisné 3141, v Táboře. Celková škoda byla odhadnuta na nejméně 50 tisíc korun.

V druhém případě odcizil zloděj katalyzátor a výfukový systém vedoucí od filtru pevných částic po zadní část výfukového systému v přesně nezjištěné době od 24. do 25. srpna 2023. Vozidlo Iveco Daily, z kterého byl katalyzátor odcizen, bylo zaparkované u garáží Černé mosty poblíž Mostecké ulice v Táboře. Výše způsobené škody byla odhadnuta na nejméně 35 tisíc korun.

Třetí případ se stal v době od 27. do 28. srpna 2023 na parkovišti před areálem Komora na Sídlišti nad Lužnicí. Zloděj odcizil katalyzátor s celým výfukovým systémem z vozidla Opel Movano, přičemž poškodil spony a elektrické vedení. Škoda byla majitelem odhadnuta na nejméně 60 tisíc korun.

Žádáme tímto každého, kdo si mohl v uvedených dobách všimnout v souvislosti s daným skutkem jakéhokoliv podezřelého dění kolem uvedených vozidel, aby své poznatky předali táborským policistům na jejich služebně v Divadelní ulici v Táboře, potažmo na telefonní lince 974 238 700.

por. Bc. Lenka Pokorná    ta.pis@pcr.cz

tisková mluvčí a preventistka

29. srpna 2023

vytisknout  e-mailem