Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Krádeže jízdních kol

České Budějovice - Policisté muže zadrželi a po několika hodinách předali až k soudci. 

Českobudějovičtí policisté z městského oddělení v uplynulém týdnu realizovali úkony zkráceného přípravného řízení se zadržením vůči podezřelému muži (roč. 1994), který má zřejmě na svědomí nejméně pět případů krádeží jízdních kol na území krajského města.

Své protiprávní jednání započal v předvánočním čase, kdy odcizil u jednoho z obchodních domů uzamčené jízdní kolo. Následně v krádežích pokračoval počátkem letošního roku, kdy odcizil další čtyři jízdní kola na různých místech. Majitelům způsobil škodu za bezmála 52 000 korun.

Policisté si muže doslova vystopovali, zadrželi ho v blízkosti bydliště a eskortovali na obvodní oddělení, Zde mu předali sdělení podezření ze spáchání přečinů krádež a porušování domovní svobody, a po dobu další dokumentace ho umístili do policejní cely. Zde pobyl potřebnou dobu, aby se spisový materiál, obsahující několik desítek listů, předali na státní zastupitelství, kde po seznámení s případy dozorující zástupce podal soudci okresního soudu návrh na vzetí do vazby.

por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz

30. ledna 2024

vytisknout  e-mailem