Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Hledáme svědky vážné dopravní nehody

Tábor – Libějice – U Libějic se střetlo osobní vozidlo s motorkářem. 

Dne 22. dubna 2023 krátce po páté hodině odpolední došlo na křižovatce silnice III třídy číslo 1373 se silnicí III třídy číslo 1372 u Libějic k vážné dopravní nehodě osobního vozidla značky Škoda Kodiaq a motocyklem značky Moto GuzziV7 Special.

Z dosavadního šetření vyplývá, že řidič škodovky, který jel ve směru od obce Lom na Libějice, pravděpodobně nedal motocyklistovi přednost a došlo ke střetu. Ten při nehodě utrpěl velmi vážná zranění, s kterými byl v kritickém stavu transportován do českobudějovické nemocnice.

Okolnosti dopravní nehody, její průběh a míra zavinění jsou předmětem vyšetřování táborských kriminalistů.

Ti v souvislosti s uvedenou dopravní nehodou hledají svědky z vozidla, které bezprostředně před uvedenou nehodou projíždělo místem, kde došlo k dopravní nehodě. Následně pravděpodobně odbočilo a  pokračovalo na spojovací cestu do obce Radimovice u Želče. Hledané vozidlo jelo z Plané nad Lužnicí, kde přejíždělo provizorní most a pokračovalo přes Zhoř a Lom. Mělo by se jednat o osobní vozidlo značky Volkswagen Sharan červené barvy, starší generace.

Žádáme tímto osádku vozidla, aby se spojila s policisty na telefonní lince 974 238 700, případně na lince 974 238 730 a podala své svědectví. Členové osádky zmíněného vozidla mohou volat i na linku 158.

Za případnou pomoc děkujeme.

por. Bc. Lenka Pokorná    ta.pis@pcr.cz

tisková mluvčí a preventistka

24. dubna 2023

Odkazy do noveho okna

DN Libějice 22. č. 2023

DN Libějice 22. č. 2023 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem