Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zpravodajství z minulého týdne

Dopravní zpravodajství; Zpronevěřil tržbu; Vloupání do prodejny sportu; Zloděj vykradl novinový stánek; Ve Vroutku vnikl do vozidla a kradl; Z dílny ukradl nářadí a elektrocentrálu; V Mukodělích vykradl zloděj chalupu; Krádež octávie v Lounech  

Dopravní zpravodajství

Uplynulý týden včetně vánočních svátků jezdili řidiči v lounském okrese ukázněně. Policisté vyjížděli za celý týden jen ke 13 dopravním nehodám, které se obešly bez zranění. Hmotná škoda byla vyčíslena na 324 000 Kč. O svátcích, ve dnech 24. - 26. 12., řešili policisté 4 dopravní nehody, bez zranění, se škodou 80 000 Kč. O víkendu pak vyjížděli pouze ke 2 dopravním nehodám, kde byla škoda odhadnuta na 52 000 Kč.

Zpronevěřil tržbu

Ve zkráceném přípravném řízení sdělili policisté podezření 48letému muži ze Žatce z trestného činu zpronevěry.Tohoto skutku se dopustil v minulých dnech jako řidič - prodejce, když z rozvozu pečiva průběžně neodevzdával poškozené firmě tržbu. Dále ani nevrátil klíč od svěřeného nákladního vozidla. Celková škoda, kterou svým počínáním Žatečan způsobil, přesahuje 50 000 Kč. Trestní zákon za tento delikt stanoví trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta.  

Vloupání do prodejny sportu

Policisté šetří vloupání do prodejny se sportovním zbožím v Pražské ulici v Lounech. Neznámý pachatel vnikl z úterý na středu násilným způsobem do obchodu a odcizil zde různé sportovní potřeby, jejichž seznam a výše škody bude známa až po provedené inventuře. Jen škoda na poničeném majetku se odhaduje na 8 000 Kč.  Policisté případ šetří jako trestný čin poškozování cizí věci a trestný čin krádeže.

Zloděj vykradl novinový stánek

V době od 23. do 26. prosince se do novinového stánku na Mírovém náměstí v Postoloprtech vloupal neznámý pachatel. Odcizil cigarety různých značek v hodnotě  8 326 Kč a poškozením stánku způsobil škodu za 4 000 Kč. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže.

Ve Vroutku vnikl do vozidla a kradl

Dosud neznámý poberta vnikl v minulých dnech na pozemku jednoho rodinného domu ve Valovské ulici ve Vroutku do zaparkovaného vozidla zn. Citröen Berlingo. Nezjištěným způsobem, bez použití násilí, odcizil mobilní telefon a motorovou benzinovou pilu. Napáchal tím škodu za celkem 10 500 Kč. Policisté případ šetří jako trestný čin porušování domovní svobody a trestný čin krádeže.

Z dílny ukradl nářadí a elektrocentrálu   

Z pátku na sobotu se do dílny při Obecním úřadu v Čeradicích vloupal neznámý pachatel. Přisvojil si motorovou pilu, křovinořez, bourací kladivo, nůžky na plot a elektrocentrálu. Způsobil tím škodu za 64 200 Kč. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže.

Nezjištěný zloděj se v minulých dnech vloupal i do dílny v budově Obecního úřadu v Lenešicích. Kromě různého nářadí odcizil i benzin a svým činem tak způsobil škodu za celkem 17 860 Kč. Policisté věc šetří jako trestný čin krádeže.

V Mukodělích vykradl zloděj chalupu

V době od 23. do 27. prosince se do rekreační chalupy v Mukodělích vloupal dosud nezjištěný pachatel. Z garáže odcizil motorovou pilu, z obývacího pokoje, který celý prohledal, si přisvojil různou elektroniku, dále ošacení, obuv, ale i potraviny. Celkovou škodu majitel vyčíslil na bezmála sto tisíc korun.

Krádež octávie v Lounech

Ze soboty na neděli odcizil zloděj ve Skupově ulici v Lounech zaparkovaný a řádně uzamčený vůz zn. Škoda Octavia. Majiteli tím způsobil škodu za 153 tisíc korun. Po pachateli i vozidle policie pátrá.   

Další zpravodajství vyjde až v pátek 2. ledna 2009!

vytisknout  e-mailem