Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zpravodajství z Lounska

Muž, který se topil v řece, zemřel; Včerejší nehody si vyžádaly lidský život  

Muž, který se topil v řece, zemřel

Ve středu, krátce po poledni, oznámil na Rychlou záchrannou službu v Lounech jistý občan, že z řeky Ohře vytáhl topícího se muže. Nalezl ho asi 100 metrů pod loutkovým divadlem, směrem po proudu řeky. Přivolaní záchranáři muže převezli na jednotku intenzivní péče do lounské nemocnice, kde však po chvilce zemřel. Zřejmě na následky podchlazení a zástavu srdce. Prohlídkou zemřelého neshledal lékař na těle žádné známky násilí. Policejní komisař nařídil soudní pitvu. Jak bylo dále zjištěno, jednalo se o 66letého muže z Loun. Případ vyšetřují lounští policisté.

Včerejší nehody si vyžádaly lidský život

Ve středu odpoledne se v lounském okrese odehrály dvě vážné dopravní nehody, které si následně vyžádaly jeden lidský život. K oběma došlo na přechodech pro chodce. První se odehrála kolem 16, 25 hodin na přechodu pro chodce v lounské ulici SNP (u odbočky do ulice Kosmonautů). Od centra města směrem na Chomutov jel s vozem Citroen Berlingo 33letý řidič a na zmíněném přechodu pro chodce nedal  přednost dvěma ženám ve věku 30 a 52 let a srazil je na vozovku. Při nehodě, dle prvotních lékařských zpráv, utrpěly obě chodkyně naštěstí  jen lehčí zranění. Škoda na vozidle byla vyčíslena na 3 000 Kč. Alkohol u řidiče nezjištěn. Nehoda je v šetření dopravních policistů.

Druhá nehoda, bohužel s tragickým koncem, se udála jen o několik minut později v žatecké Husově ulici. Kolem 16, 50 hodin porazil 69letou ženu na přechodu pro chodce 19letý řidič osobního vozidla zn. Seat Toledo. Šofér jel ve směru od prodejny Plus k poliklinice, ženu na přechodu přehlédl a pravou přední částí vozidla ji srazil na vozovku. Zranění chodkyně se nejprve nejevilo jako vážné, ale lékař nevyloučil vnitřní poranění. Žena byla přepravena do žatecké nemocnice, ale tam bohužel později zemřela. Škoda byla v tomto případě vyčíslena na 10 000 Kč. Alkohol u řidiče policisté vyloučili dechovou zkouškou.

  

vytisknout  e-mailem