Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zpravodajství z Lounska

Policisté objasnili dvě loupeže; U lounské porcelánky došlo k vážné autonehodě; Krádež fordu v Lounech  

Policisté objasnili dvě loupeže

V minulých dnech se lounským policistům podařilo objasnit dvě loupežná přepadení. V prvním případě se jednalo o přepadení 32leté barmanky jedné žatecké herny z poloviny ledna tohoto roku. Krátce po půlnoci využil tehdy poberta situace, kdy zůstal v podniku s barmankou sám a pod pohrůžkou pistole po ní požadoval, že si jen něco vezme ze zásuvky, kde byla uložena kasírtaška a peníze. V tom mu žena chtěla zabránit, o zásuvku se s ním přetahovala, až pokladna spadla na zem. Toho poberta využil, sebral z ní kasírtašku s finanční hotovostí několika tisíc korun a z baru chtěl odejít. Barmanka ho sice chtěla zadržet, ale to se jí nepodařilo. Muž z herny utekl. Nakonec však skončil v rukou policistů. Jedná se o 29letého muže ze Žatce, kterého komisař obvinil z trestného činu loupeže. V současné době se obviněný nachází ve výkonu trestu odnětí svobody v Litoměřicích za jinou trestnou činnost. Druhá loupež se odehrála koncem ledna v jedné prodejně v Hájkově ulici v Žatci. Do obchodu vstoupil pachatel maskovaný kuklou a s nožem v ruce požadoval po prodavačce peníze. Následně si z regálu za pultem přisvojil plastovou dózu, ve které byla finanční hotovost a stravenky v celkové hodnotě několika tisíc korun. Poté z místa uprchnul. Jak policisté následně zjistili, tento skutek mají na svědomí dva mladíci ze Žatce ve věku 21 a 22 let, kteří jej spáchali společně. Starší z nich oloupil prodavačku, mezitím co jeho komplic na něj čekal venku a hlídal. Proto byli oba obviněni z trestného činu loupeže, za což jim podle zákona hrozí trest odnětí svobody ve výši od dvou do deseti let.     

U lounské porcelánky došlo k vážné autonehodě   

Pět zraněných osob a škoda 230 tisíc korun, to je bilance včerejší dopravní nehody u podniku Elektroporcelán v Postoloprtské ulici v Lounech. K nehodě došlo ve čtvrtek kolem 11, 30 hodin poté, co 30letý řidič octávie chtěl odbočit vlevo k objektu porcelánky. V tu dobu jej však předjížděl 19letý řidič osobního vozu zn. Honda. Obě vozidla se střetla, přičemž byla honda nárazem vymrštěna mimo komunikaci, kde narazila čelně do stromu. Při nehodě byla celá osádka pěti lidí v hondě zraněna. Kromě řidiče, který zůstává v lounské nemocnici, byli ostatní s lehčí újmou na zdraví ošetřeni a propuštěni. Nehodu dále policie šetří.

Krádež fordu v Lounech  

Ze středy na čtvrtek zmizel z lounské ulici Kosmonautů zaparkovaný vůz zn. Ford Galaxy. Po vozidle černé barvy okamžitě vyhlásili policisté pátrání. Majitel vyčíslil škodu na 250 tisíc korun. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže.

vytisknout  e-mailem