Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zpravodajství z Karvinska

Řidička s třemi promilemi alkoholu v dechu; nález dvou granátů 

Český Těšín: Usedla za volant s třemi promilemi alkoholu…

Policisté z obvodního oddělení Český Těšín sdělili 43leté ženě podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Hlídka z tohoto oddělení si totiž včera nad ránem všimla kolem nich projíždějícího osobního vozidla, které nezvykle měnilo rychlost. Po řádném zastavení byla žena za volantem vyzvána k předložení potřebných dokladů a rovněž k podrobení se orientační dechové zkoušce. Výsledek zkoušky byl pozitivní, přístroj vykázal hodnotu kolem tří promile alkoholu v dechu.

Policisté zakázali ženě, která si zřejmě neuvědomila potřebu dostatečné doby k vystřízlivění, další jízdu. Současně jí na místě zadrželi řidičský průkaz a převezli na protialkoholní stanici.  

Policisté vedou ve věci zkrácené přípravné řízení. Trestní zákoník stanoví za uvedené jednání trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

Bohumín: Nález dvou granátů

Včera navečer přijali policisté oznámení, že při práci v horní části rodinného domu v Bohumíně nalezla majitelka nějakou munici. Na místo přijeli policisté z obvodního oddělení a také policejní pyrotechnik. Ten vyhodnotil situaci a následně bezpečně nevybuchlou munici, konkrétně dva ruční granáty vzor 1917, zajistil a odvezl. Po dobu zajištění munice se v domě nesměli nacházet jeho nájemníci, ale širší evakuace nebyla nutná.

  • Při nálezu jakékoliv munice je nutné minimalizovat nebezpečí, tedy možnost exploze a případného zranění osob. V žádném případě by občané neměli s municí manipulovat, ale odstoupit do bezpečné vzdálenosti od místa nálezu (opustit objekt) a neprodleně přivolat policisty. Je žádoucí, pokud to situace dovolí, zamezit přístupu na místo dalším osobám. Pro oznámení lze využít bezplatnou policejní linku 158. Rodiče by měli hovořit na toto téma se svými dětmi a připomínat jim zásady bezpečného chování při nálezu munice.

por. Mgr. Soňa Štětínská
oddělení tisku, 20. října 2020

vytisknout  e-mailem