Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zpravodajství z Frýdeckomístecka

Frýdek-Místek - Překvapení policistů……pachatel krádeže jim sám skočil do náruče 

Osmatřicetiletý pachatel měl od poloviny měsíce února spadeno na hobby markety ve Frýdku-Místku, odkud z venkovních oplocených a zajištěných prostor, měl odcizit zde uskladněný stavební materiál. Celkem se mu mělo podařit vniknout a odcizit zboží z objektů v šesti případech. Poslední krádež však nestihl, sám skočil do rukou ukrývajících se policistů.  

V prvních čtyřech případech si měl ke svým krádežím vybrat jeden a tentýž areál. Policistům se tak díky získaným poznatkům z místa napadeného objektu, místní znalosti a operativní činnosti, podařilo ustanovit pachatele těchto krádeží.  Muži bylo za tyto skutky sděleno podezření z přečinu krádež a po provedených procesních úkonech byl policisty propuštěn.

V následujících dnech byly na obvodní oddělení Frýdek-Místek oznámeny další dvě krádeže stavebního materiálu, které se způsobem jejich provedení, až nápadně podobaly krádežím, které měl páchat výše zmíněný osmatřicetiletý muž. Z tohoto důvodu bylo ze strany policistů učiněno opatření, spočívající mimo jiné také zvýšenou hlídkovou činností v blízkosti obdobných objektů.     

Policisté se ve svém úsudku nemýlili, stejného pachatele zadrželi dne 4. března 2020 v nočních hodinách za kuriózních okolností. Muž si před samotným vloupáním vyhlédl křoví v blízkosti oploceného areálu hobby marketu, kde hodlal vykonat potřebu. Při jeho smůle však ve křoví narazil na policisty, kteří zde ukryti hlídali objekt. Policistům tak padl přímo do náruče.

K tomu, že se chtěl po vykonání potřeby do prodejny vloupat, se policistům následně doznal.  

Muž, jelikož byl již v minulosti za páchání obdobného skutku majetkového charakteru již v minulosti odsouzen a potrestán, hrozí trest odnětí svobody až na tři léta.  

nprap. Karolína Bělunková
oddělení tisku
6. března 2020

vytisknout  e-mailem