Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zpravodajství z Frýdeckomístecka

Frýdek-Místek - Výzva do tisku... Dvě loupežná přepadení…. 

Na přelomu dne 27. 7. 2019 a 28. 7. 2019 ze soboty na neděli v noční době došlo hned na dvou místech v Třinci ke spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže. V prvním případě došlo k přepadení mladé ženy, kdy se pachatel za užití násilí zmocnil jejího mobilního telefonu, který poškozená držela v ruce. K přepadení došlo v prostorech náměstí Míru v Třinci, Starém Městě poté, co poškozenou pachatel pronásledoval z ulice Lidické, kde si oběť vytipoval.  

Po třech dnech od spáchání tohoto zvlášť závažného zločinu byl neznámý pachatel třineckými kriminalisty zjištěn, vypátrán a zadržen. V současné době je proti muži vedeno trestní stíhání a nyní se nachází ve vazební věznici. Obviněný 29letý muž je cizí státní příslušnosti a již v minulosti byl odsouzen za násilnou i majetkovou trestnou činnost. Na svobodě byl necelý měsíc a v České republice měl hledat pracovní uplatnění. Nyní mu hrozí trest odnětí svobody až na deset let.

Vyšetřováním tohoto činu vyšlo najevo, že stejný pachatel se téže noci měl dopustit druhého loupežného přepadení dosud neznámé ženy, kterou měl doprovázet či pronásledovat z ulice Lidické do přesně nezjištěného místa v Třinci. Zde ji měl povalit na zem a násilím se zmocnit náušnic ze žlutého kovu. Odcizené náušnice měl mít při zadržení u sebe a k samotnému činu se sám doznal. Poškozená žena se v této věci neobrátila na policii a dosud není zjištěna. 

Policie ČR hledá případné svědky této události, obzvlášť ženu, která byla přepadena, aby se obrátila na bezplatnou linku 158, případně na kteroukoliv policejní služebnu. Také se může obrátit na telefonní čísla 974 742 651 nebo 725 515 860. 

Za poskytnuté informace předem děkujeme.

por. Bc. Eva Michalíková
oddělení tisku a prevence
územní odbor Frýdek-Místek
13. srpna 2019

vytisknout  e-mailem