Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zpravodajství z Frýdeckomístecka

Frýdek-Místek - Tři muži si šli pro peníze pod pohrůžkou násilí 

Třinečtí kriminalisté v měsíci srpnu 2018 zahájili trestní stíhání dvou mužů ve věku osmadvacet a pětatřicet let a to jako obviněných ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže a dále přečinu porušování domovní svobody. 

Třetímu muži ve věku šestatřiceti let bylo sděleno obvinění ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže a dále přečinů vydírání a porušování domovní svobody.

Poškozený muž měl během roku 2017 všem třem obviněným zajistit na základě písemné pracovní smlouvy práci v cizině. Součástí smlouvy byla i výše mzdy, která měla být mužům vyplacena. Tito se však měli domáhat vyšší mzdy a doplacení částky přesahující sedmdesáti tisíc korun. Šestatřicetiletý obviněný měl telefonicky kontaktovat poškozeného a vyhrožovat mu fyzickým napadením, když jim peníze nevyplatí. Začátkem měsíce února 2018 ve večerních hodinách měl podnikatel ve svém rodinném domě na Třinecku nezvanou návštěvu. Všichni tři obvinění měli vstoupit na oplocený pozemek domu a domáhat se „svých peněz.“ Jeden z obviněných mužů měl nejdříve poškodit vstupní dveře domu. Na tyto měl bouchat, kopat a přitom řvát, „naval prachy“. Následně přistoupil k zaparkovanému vozidlu a lopatou, kterou nalezl na zemi, měl rozbít většinu oken a poté i karoserii auta. Druzí dva obvinění měli jeho jednání přihlížet. Nakonec i při svém odchodu měli vyhrožovat poškozenému, který stál na balkóně domu.

Všichni tři obvinění své jednání popírají a k činu se nedoznávají. V průběhu vyšetřování byly zjištěny skutečnosti nasvědčující tomu, že se výše uvedeného jednání mohli dopustit. 

V dané věci trestní zákoník hovoří o výši trestu odnětí svobody na dvě léta až deset let.

por. Bc. Eva Michalíková
oddělení tisku a prevence
územní odbor Frýdek-Místek
24. října 2018

vytisknout  e-mailem