Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zpravodajství z Frýdeckomístecka

Frýdek-Místek - Muži se na Třinecku vloupali do několika objektů, domovní prohlídka však odhalila rozsáhlejší trestnou činnost 

V rámci prověřování krádeží, ke kterým došlo ve dvou případech v měsíci říjnu a prosinci loňského roku, pracovali Třinečtí kriminalisté s několika podezřelými. Šestice mužů se měla v uvedených měsících vloupat do novostavby rodinného domu a výrobní haly na Třinecku, odkud si měli odnést větší množství nářadí za skoro 200.000,-Kč. Mezi odcizenými věcmi se nacházel například kompresor, jehož hodnota dosahovala částky 100.000,-kč, nebo 15 ks přepravek s asi 150 kusy obráběcích nožů.

V průběhu dokumentace a prověřování těchto skutků přistoupili kriminalisté k domovní prohlídce a prohlídce jiných prostor objektu, který obýval jeden z podezřelých. Díky tomuto úkonu se podařilo rozkrýt mnohem rozsáhlejší majetkovou trestnou činnost, kterou měli muži páchat od července loňského roku.

Kriminalisté při domovní prohlídce zajistili mimo jiných odcizených věcí, také dvě horská jízdní kola za skoro 17.000,-Kč, která byla odcizena z neoploceného pozemku rodinného domu v měsíci září. Tyto kola již byla navrácena svému majiteli.

Muži se měli vloupávat do různých objektů zemědělských areálů, novostaveb, zahradní chaty, nebo garáží a hospodářských budov rodinných domů, a to celkem v 11 případech. Policisté navíc zjistili, že některé objekty měli navštívit opakovaně.

Šestice pachatelů se měla v páchání této trestné činnosti různě střídat, pouze v jednom případě měli vniknout do objektu společně. Nejvíce skutků má mít na svědomí 22letý muž, recidivista, který je v současné době stíhán vazebně.

Škoda způsobena těmito krádežemi není v tuto chvíli zcela vyčíslena, ale již nyní dosahuje částky půl miliónu korun.

nprap. Karolína Bělunková
19. března 2021

vytisknout  e-mailem