Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zpravodajství z Frýdeckomístecka

Frýdek-Místek - Dopadena pachatelka krádeže kola 

Vrchní inspektor z obvodního oddělení Třinec 25. září 2018 sdělil podezření z přečinu krádež třicetileté ženě z Třince. Ta, ač byla v minulosti za obdobnou majetkovou trestnou činnost odsouzena, přesto měla 25. srpna 2018 odcizit pánské horské jízdní kolo. Dvaceti čtyř letá žena přijela na kole k večerce v městské části Lyžbice v Třinci, zde opřela pánský bicykl, aniž by tento zabezpečila, pozdravila ženu, která seděla na lavičce a šla nakoupit. Tohoto využila žena, která seděla na lavičce, sedla na kolo a odjela neznámo kam. Policistům se operativní činnosti podařilo do měsíce dopadnout a ztotožnit pachatelku. Podezřelá třiceti letá žena se k činu doznala a jako důvod svého počínání uvedla, že v době skutku byla nezaměstnaná a potřebovala peníze. Kolo prodala za částku tisíc korun náhodnému muži. Peníze z prodeje použila pro svou potřebu. Tímto jednáním byla poškozené způsobena škoda převyšující pěti tisíc korun. 

S ženou je vedeno zkrácené přípravné řízení, ve kterém ji za přečin krádež hrotí trest odnětí svobody až na tři léta. 

Vloupání do kolárny

Frýdeckomístečtí policisté prověřují krádež pánského jízdního kola, ke kterému mělo dojít z pondělí na úterý tohoto týdne v jednom z domu na ulici J. Skupy ve Frýdku-Místku. Do domu neznámý pachatel měl vniknout přes plastové okno sklepních prostor, které se mu podařilo vypáčit. Poté, co se pachatel dostal do kolárny, z této odcizil červeno-bílo-černé kolo. Poškozené 44leté ženě tak svým jednáním způsobil škodu větší jak pět tisíc korun.

V dané věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádež, za což pachateli po jeho dopadení hrozí pobyt za mřížemi až na dvě léta.

por. Bc. Eva Michalíková
oddělení tisku a prevence
územní odbor Frýdek-Místek
26. září 2018

vytisknout  e-mailem