Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zpravodajství z Frýdeckomístecka

Frýdek-Místek - Opakovaně se dopouštěla krádeží 

Policisté z obvodního oddělení Frýdek-Místek se zabývají krádeží v jedné z prodejen v obchodním centru ve Frýdku-Místku. V pondělí 19. listopadu 2018v odpoledních hodinách si měla čtyřiadvacetiletá žena přijít „nakoupit“ do obchodu s módou. Do zkoušecí kabinky si postupně začala odnášet mimo jiné kalhoty, kraťasy, rifle, ale také pyžamové kalhoty. Následně se měla pokusit o deaktivaci ochranných čipů na oblečení, aby při odchodu z prodejny u bezpečnostního rámu nezazněl signál. Prošla bez zaplacení pokladnou, kde už čekala v prostorách nákupního centra ochranka. Ženu oslovila, aby je následovala do zázemí prodejny. Svým jednáním tak způsobila škodu přes dva a půl tisíce korun. 

Policisté ženě sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření z přečinu krádež. Jelikož se obdobného jednání v posledních třech letech dopustila opakovaně, hrozí ji nyní pobyt za mřížemi až na tři léta. 

Řidič pod vlivem alkoholu

Policisté z obvodního oddělení Brušperk v úterý 20. listopadu 2018 prováděli běžný dohled nad silničním provozem na Frýdeckomístecku. Ve večerních hodinách muži zákona kontrolovali řidiče osobního motorového vozidla tovární značky Opel, který projížděl obcí Paskov. Následně vyzvali řidiče k podrobení se dechové zkoušce. Tato měla dopadnout s pozitivním výsledkem přes dvě a půl promile alkoholu v dechu. 

Třiapadesátiletému řidiči byla zakázána další jízda, neboť je podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu nyní hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok.

por. Bc. Eva Michalíková
oddělení tisku a prevence
územní odbor Frýdek-Místek
21. listopadu 2018

vytisknout  e-mailem