Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zpravodajství z Frýdeckomístecka

Frýdek-Místek - Vloupal se do 11 rodinných domů, nyní chce za své činy poškozeným zaslat omluvný dopis 

Až 11 vloupání do rodinných domů na území Frýdecko-Místecka má mít na svědomí 46letý muž, kterému již bylo kriminalisty za tyto činy sděleno obvinění.

První vloupání měl provést na konci měsíce července loňského roku v okrajové části Frýdku-Místku. K samotné krádeži ale nedošlo, po tom, co měl vniknout do rodinného domu, zde totiž narazil na nájemníka a ihned z domu utekl. Bohužel při dalším vloupání byl již úspěšnější, z celkem 10 rodinných domů si měl odnést věci za více jak 236.000,-Kč. Krást měl většinou věci, které se z domů daly lehce odnést.

Z převážné většiny se tedy jednalo o šperky, drobnou elektroniku a finanční hotovost, odnést si měl například také osobní doklady a v několika případech i alkohol.

Pachatel se ke všem skutkům doznal, jako motiv uvedl například tíživou životní situaci a především vášeň pro hazardní hry. Jak sám uvedl, většinu odcizené finanční hotovosti prohrál, zbylou část použil na živobytí pro sebe a svou rodinu. Ne úplně vše ale zpeněžil, například elektroniku si ponechal k osobnímu užívání.

Věci, které se obviněnému muži nepodařilo zpeněžit, nebo si je naopak ponechal, policistům dobrovolně vydal.

Nad svými činy projevil nejen lítost, dokonce ve své výpovědi uvedl, že hodlá všem poškozeným zaslat omluvný dopis a veškerou škodu se bude snažit uhradit.

nprap. Karolína Bělunková
8. února 2021

vytisknout  e-mailem