Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zpravodajství z Frýdeckomístecka

Frýdek-Místek - Záliba k cestování vedla skupinu cizinců ke krádeži pohonných hmot 

Frýdeckomísteckým kriminalistům se v první polovině tohoto měsíce podařilo na základě operativní činnosti ustanovit tři pachatele krádeží pohonných hmot. 

Skoro půl roku unikala spravedlnosti skupinka mladíků cizí státní příslušnosti ve věku 24, 23 a 21 let, kteří na území Frýdeckomístecka a Karvinska od měsíce června celkem ve dvaceti devíti případech na několika benzínových stanicích tankovali pohonné hmoty a bez zaplacení ujeli. Ve všech případech tankovali do vozidel to nejdražší nabízené palivo. Aby jejich jednání bylo složité odhalit, vždy tuto trestnou činnost páchali za pomocí různých vozidel, zapůjčených z autopůjčoven na území jejich státu. Frýdeckomísteckým kriminalistům jejich odhalení ztěžoval navíc i fakt, že před každou krádeží své vozidlo opatřili odcizenou registrační značkou. Na území Frýdeckomístecka, jich proto odcizili více než pět kusů. Policistům k jejich dopadení a prokázání viny mimo jiné pomohly také získané záznamy z průmyslových kamer poškozených benzínových stanic. 

Cizinci při poslední krádeži ale nedojeli daleko. Ty totiž policisté zadrželi ještě v areálu poškozené benzínové čerpací stanice i s plnou nádrží odcizeného paliva. Z jejich výpovědi policisté překvapivě zjistili, že těmito krádežemi se nechtěli obohatit, ale zpestřit si svůj volný čas. Proto odcizené pohonné hmoty užívali k výletům po své zemi. Svou zálibou k cestování, tak způsobili poškozeným čerpacím stanicím škodu za více jak 56.000,-Kč.  

V tuto chvíli je dvěma mužům sděleno obvinění z přečinu krádež, za což mohou být potrestáni až pětiletým trestem odnětí svobody. Třetímu pachateli hrozí za stejný trestný čin trest odnětí svobody až na dvě léta.

nprap. Karolína Bělunková
oddělení tisku
30. října 2019

vytisknout  e-mailem