Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zpravodajství z Frýdeckomístecka

Třinečtí policisté pomohli muži uvězněnému v jímce na dešťovou vodu 

Dne 3. října 2021 jsme ve večerních hodinách přijali oznámení o volání o pomoc, které oznamovatel slyší z jednoho z rodinných domů v Třinci.

Policisté obvodního oddělení Třinec byli na uvedené adrese do pár minut, kde již na ně čekal oznamovatel. Ten jim v krátkosti řekl, že když procházel kolem sousedního domu, uslyšel volání o pomoc, ale ze strachu ze sousedova psa, se neodvážil vstoupit na pozemek.

Třinecká hlídka na nic nečekala a ihned přeskočila plot, následně neuzamčeným zadním vchodem vstoupili do přilehlého sklepa, odkud se ozývalo volání o pomoc. Ve sklepní části domu nalezli v jímce na dešťovou vodu uvězněného a podchlazeného staršího muže, který stál po prsa ve vodě asi v 3 metrové hloubce. Zraněného se hlídce podařilo vytáhnout za pomocí policejního teleskopického žebříku. První pomoc mu byla poté poskytnuta přivolanými zdravotníky, kteří jej s podchlazením a zraněním končetin převezli do nemocničního zařízení.

Šedesátiletý muž na místě uvedl, že při kontrole stavu vody nešťastnou náhodou zakopl a přepadl do jímky, odkud volal o pomoc více jak dvě hodiny.

Nejen díky policistům, ale taky díky všímavého souseda se tak muži dostalo pomoci.

Dne 5.10.2021 
OT nprap. Bc. Karolína Bělunková

vytisknout  e-mailem