Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zpravodajství z Frýdeckomístecka

Frýdek-Místek - Z poškozeného muže se vyklubal podvodník 

Policisté z obvodního oddělení Frýdek-Místek v minulých dnech ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření 23letému muži ze spáchání přečinu zpronevěry. 

Mladík byl zaměstnancem jedné z kurýrních služeb na Frýdeckomístecku a rozvážel mimo jiné i balíky na dobírku. V měsíci dubnu volal na linku 158 a oznámil, že se stal obětí trestného činu. Následně sdělil, že mu byla odcizena peněženka i s tržbou zhruba ve výši 90.000,- Kč. Proto se muži zákona vydali za oznamovatelem na danou adresu, kde s údajným poškozeným provedli ohledání místa činu a následně byla celá věc zaprotokolována. Poškozený muž měl uvést, že byl okraden projíždějícím mužem na kole a samotného pachatele měl také popsat.

Následným operativním šetřením a poté i samotným přiznáním oznamovatele bylo zřejmé, že celý incident si vymyslel a k žádné krádeži peněženky nedošlo. Také uvedl, že peníze si měl schovat a následně je chtěl použít na zaplacení dluhů. 

Vzhledem k tomu, že byl za stejný čin již v minulosti potrestán, nyní podezřelému muži za jeho jednání hrozí trest odnětí svobody až na pět let.

por. Bc. Eva Michalíková
oddělení tisku a prevence
územní odbor Frýdek-Místek
17. června 2019

vytisknout  e-mailem