Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zpravodajství z Frýdeckomístecka

Frýdek-Místek - Krádeže z neuzamčených rodinných domů 

O víkendu došlo ke dvěma krádežím z neuzamčených rodinných domů ve Frýdku-Místku, odkud si pachatelé odnesli osobní doklady, finanční hotovost nebo šperky.   

K první krádeži osobních věcí došlo o tomto víkendu ve Frýdku-Místku. Neznámý pachatel poškodil oplocení pozemku a následně přes zřejmě neuzamčené hlavní vstupní dveře vstoupil do domu, který prohledal a odcizil několik osobních věcí. Majitelé rodinného domu policistům uvedli, že jim byly odcizeny dvě peněženky s doklady a finanční hotovostí. Pachatel v tomto případě způsobil skoro pěti tisícovou škodu.

Ve druhém případě využil pachatel chvíle, kdy se majitelka rodinného domu nacházela na zahradě a věnovala se domácí zvěři. Díky klíče, který žena nechala položený na rohožce před vstupními dveřmi, vstoupil do domu, který prohledal a odcizil hned několik zlatých šperků a finanční hotovost. Ke krádeži došlo během sobotních dopoledních hodin a škoda v tomto případě dosahuje skoro padesáti tisícové částky. 

Za přečin krádeže a přečin porušování osobní svobody může být pachateli uložen trest odnětí svobody v délce trvání až na dvě léta.

 Majitelé rodinných domů bychom chtěli obzvláště v letních měsících upozornit, aby nezapomínali uzamykat nejen vstupní dveře do domů, ale také v rámci prevence před možným vloupáním uzamykali i vstupní branky svých pozemků. Pachatele před samotným vloupáním do obydlí neodradí ani fakt, že se jejich majitelé nachází na pozemku, či na přilehlých zahradách.        

 

nprap. Karolína Bělunková
oddělení tisku
15 . června 2020 

vytisknout  e-mailem