Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zpravodajství z Frýdeckomístecka

Frýdek- Místek - Policisté Speciální pořádkové jednotky zadrželi podezřelého nedaleko místa činu 

Dnešního dne 25. května 2020 krátce po půlnoci obdrželi policisté Speciální pořádkové jednotky Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje oznámení o vloupání do osobního vozidla zaparkovaného před obytným domem ve Frýdku-Místku.

Policisté po příjezdu na místo činu obdrželi od oznamovatele a zároveň poškozeného 43letého muže informace k popisu možného pachatele, kterého od svého vozidla viděl před malou chvílí odcházet. Poškozený hlídce také uvedl, že když zjistil poškození na vozidle, vydal se za podezřelým mužem, toho však po krátké chvíli ztratil z dohledu.  

Kolegům poskytl nejen jeho podrobný popis a směr útěku, ale také sdělil vše, co mu bylo krádeží odcizeno. Hlídka po krátké chvíli v nedalekém okolí vypátrala muže podobného popisu, u kterého byly navíc nalezeny věci, které poškozený popsal jako odcizené. 47letý muž byl na místě zadržen a následně převezen pro podezření ze spáchání přečinu krádeže na policejní oddělení ve Frýdku-Místku k provedení patřičných procesních úkonů. 

Odcizil včelstvo i s úly

Na obvodní oddělení Brušperk byla dne 22. května 2020 oznámena krádež dvou kusů včelstev spolu s dvěma kusy úlů, k čemuž došlo v obci Fryčovice. Pachatel touto krádeží způsobil poškozené 40leté ženě škodu za více jak 6.000,-Kč. 

Pachateli za přečin krádež hrozí trest odnětí svobody v délce trvání až na dvě léta, zákaz činnosti nebo propadnutí věci.

nprap. Karolína Bělunková
oddělení tisku
25. května 2020

vytisknout  e-mailem