Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zpravodajství z Chomutova

CHOMUTOV - Rána pěstí poškodila kryt rulety, Vloupání do hotelu, Student přišel o přehrávač............. 

Rána pěstí poškodila kryt rulety
25letý Kadaňák úmyslně udeřil pěstí do skleněného krytu rulety a rozbil jej. K incidentu došlo včera nad ránem, v baru ulice U Stadionu. Výměna poškozeného zařízení bude majitele stát nejméně 15 tisíc korun. Muž byl zadržen a umístěn v policejní cele, čeká na něj obvinění z trestného činu poškozování cizí věci.
 
Vloupání do hotelu
Klášterečtí policisté přijali v závěru minulého týdne oznámení o vloupání do hotelu Slávie. Neznámý zloděj vnikl zadním vchodem do objektu, v restauraci za barem našel kasírtašku, v kuchyni pak mobilní telefon a tyto věci odcizil. Aby znesnadnil policistům práci, tak odnesl i záznamové zařízení kamerového systému. Pachatel za sebou zanechal celkovou škodu ve výši 36 tisíc korun. Bude-li zjištěna jeho totožnost, bude obviněn z trestných činů krádeže a poškozování cizí věci.
 
Student  přišel o přehrávač
Během pátečního vyučování se kdosi vloupal do jedné ze šatních skříněk školy v Údlicích. V neuzamčených šatnách poškodil pachatel  zámek, sebral MP4 přehrávač, hotovost ve výši 150,- Kč a odešel, aniž by si jej někdo všiml. Krádež nyní vyšetřují policisté.
 
S odcizeným vozidlem boural
Jirkovští policisté zahájili vyšetřování ve věci neoprávněného užívání cizí věci. Skutku se dopustil zatím neznámý pachatel, který minulý týden odcizil v ulici Osvobození zaparkovaný Peugeot 309, jezdil s ním a následně v Chomutově naboural. Vozidlo pak odstavil v Kundratické ulici, kde bylo následně nalezeno. Po pachateli nadále pátrá policie.
 
Požíval alkohol a řídil
V pátek, v nočních hodinách kontrolovala policejní hlídka v Račeticích  vozidlo  Š Felicie, kterou řídil 50letý muž z Veliké Vsi. Protože muž vykazoval známky podnapilosti, byl podroben dechové zkoušce. Přístroj naměřil 2,12 promile alkoholu v dechu. Na muže čeká obvinění z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky za který může skončit až na rok za mřížemi.
 
Přišel o prsten
V sobotu přišel jeden z návštěvníků chomutovského baru ve Školní ulici o prstýnek. Dva muži jej požádali, aby jim šperk ukázal, ale navrátit zpět jej odmítli. Nic nepomohlo, že okradený chtěl přivolat policii, prsten nevydali. Oba pachatelé byli ztotožněni, Chomutováci ve věku 29 a 35 let budou obviněni z trestného činu krádeže.
 
Na návštěvu jej nezvali
Bez ohlášení a bez pozvání vnikl do bytu ve Školní ulici v Chomutově,  během sobotního noci, 32letý muž. Když mu ve vstupu chtěla zabránit majitelka, fyzicky ji napadl. Dalším přítomným pak v bytě vyhrožoval  až do doby, než byl zadržen policejní hlídkou. Napadená žena naštěstí utrpěla pouze lehké zranění, ke škodě na majetku nedošlo, ale i tak bude muž obviněn z trestných činů násilí proti skupiny obyvatel a porušování domovní svobody.
 
Bilance víkendových nehod
Během uplynulého víkendu došlo na silnicích chomutovského okresu ke 12ti dopravním nehodám. Nikdo nebyl zraněn, škody na majetku činí 411 tisíc korun. Jednu z dopravních kolizí v Jirkově zavinil řidič, u kterého byla provedená dechová zkouška pozitivní.
 

vytisknout  e-mailem