Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zpravodajství v Ostravě

MŘ Ostrava - Utekli bez připraveného lupu, policisté pachatele zadrželi při útěku na střeše 

Policisté z obvodního oddělení Ostrava-Poruba 1 v odpoledních hodinách na začátku prosince letošního roku obdrželi oznámení na tísňovou linku o vloupání do skladu v městské části Klimkovice. Hlídka ihned vyjela na místo a zkontaktovala se s oznamovatelem. Ten jim uvedl, že pachatele sice uzamkl v domě, ale i tak se jim podařilo z vnitřních prostor oknem utéct. Muži zákona na místo přivolali kolegy a začali s propátráváním domu. Postupně prohledávali místnosti a při vstupu do prvního patra viděli otevřené okno. S největší pravděpodobností se jednalo o únikovou cestu pachatelů. Postupně hlídka došla až na střechu skladu, kde by se mohli pachatelé schovávat. Na střeše si všimli dvou ukrytých mužů. Po použití zákonných výzev se podezřelí vzdali, byli zadrženi a převezeni na obvodní oddělení k dalším procesním úkonům.

Jak se ukázalo, mladší z mužů se měl do objektu vloupat již podruhé. Předchozí den před zadržením násilně vnikl do vnitřních prostor domu, kde měl odcizit televizor. Následující den si k sobě vzal „parťáka“, se kterým opět násilně vnikli do objektu. Společně si měli nachystat věci, například boty, vysavač, inline brusle, kufřík s činkami, reprobednu a jiné věci, které by se daly zpeněžit. Jenže zřejmě nečekali, že by je někdo mohl vyrušit, a proto se dali na útěk bez svého lupu.

Policisté z obvodního oddělení Ostrava-Poruba 1 ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření 35letému muži ze spáchání přečinu krádež. Druhého 37letého muže si do své gesce převzali kriminalisté, kteří ho už měli v hledáčku za jinou majetkovou trestnou činnost. Svým jednáním způsobili škodu okolo 90.000,- Kč. Muži s policisty spolupracovali a při výslechu uvedli, že údajně měli do Klimkovic jet z důvodu poptávky práce. Jenže údajná tíživá životní situace jednoho z mužů je přiměla změnit plát a rozhodli se společně vloupat do skladu.

Mladší muž před svým zadržením stačil dát odcizené věci z prvního lupu do zastavárny. Policistům se podařilo zajistit odcizený televizor, který už byl vrácen zpět do rukou majitele.

dne 20. prosince 2022

por. Bc. Eva Michalíková

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem