Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zpravodajství v Ostravě

MŘ Ostrava - K rychlému dopadení podezřelého pomohla rychlá reakce svědka a poškozené ženy 

Opět lze mluvit o perfektní spolupráci mezi občany a policií. Díky rychlým a okamžitým reakcím občanů na tísňovou linku 158 se policistům podařilo zadržet pachatele bezprostředně po činu. Poškozená žena a svědek druhé události na nic nečekali a sdělili vše, včetně popisu neznámého pachatele, operačnímu důstojníkovi.

Pokračovala komunikace mezi policisty z operačního střediska a několika policejními hlídkami. Výsledek přišel jen do několika minut po oznámení, kdy byl podezřelý muž zadržen. Proto bychom touto cestou chtěli poděkovat lidem, kteří okamžitě a bezprostředně obdobné situace oznámí na tísňovou linku 158 a sdělí podrobné informace, včetně popisu podezřelých osob. Tyto informace totiž vedou k rychlejšímu zadržení pachatelů.

Hned dva skutky jen po několika minutách má mít na svědomí 37letý muž z Karvinska. Jak se ukázalo, měl nejdříve cestovat tramvají z centra Ostravy, kde jeho pozornost upoutala neznámá žena. Jak sám u výslechu uvedl, žena se na něj měla usmát a tak nabyl pocitu, že se jí líbí. Proto se rozhodl jí pronásledovat. Jakmile vystoupila z tramvaje, šel za ní až do domu v Ostravě-Přívozu. Tam ji měl začít osahávat na intimních partiích. Žena okamžitě zareagovala křikem, kdy obviněný muž se zalekl a z místa utekl. Při samotném útěku ztratil mobilní telefon. Tím však jeho jednání neskončilo. Když šel po ulici směrem k autobusové zastávce, všiml si, že tam stojí další žena. Zřejmě jeho touha po dotycích neustála, tak k ní měl přistoupit a začít se jí dotýkat opět na intimních místech. V tu chvíli si toho všiml přítel ženy, který stál opodál a okamžitě na mužovo jednání reagoval. Došlo mezi nimi ke slovní potyčce, kdy dnes již obviněný začal muži dokonce vyhrožovat a nakonec z místa utekl neznámo kam.

V obou případech došlo k rychlému oznámení. Policisté si prostřednictvím otevřených kanálů předávali informace o možném pohybu neznámého pachatele, kdy na pomoc také přijel psovod se psem Arzenem. Při samotné práci byl nápomocen také městský kamerový systém. Netrvalo dlouho a 37letý muž měl pouta na rukou. Toho si do své gesce převzali kriminalisté z Ostravy Přívozu.

Komisař 7. oddělení obecné kriminality obvinil muže ze spáchání trestných činů znásilnění, nebezpečné vyhrožování a výtržnictví. Obviněný muž s kriminalisty spolupracoval a ke svému jednání se doznal. Dále uvedl, že měl po alkoholu chuť na sex, ženy se mu líbily a tak je chtěl oslovit s nabídkou k sexu. V případě odsouzení hrozí muži trest odnětí svobody až na pět let.

dne 21. listopadu 2023

por. Bc. Eva Michalíková

vytisknout  e-mailem