Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zpravodajství v Ostravě

MŘ Ostrava - Zřejmě milovník alkoholických nápojů se snažil ujet policistům… 

O dalším profesionálním zákroku a vzájemné spolupráci ostravských policistů jsme se mohli přesvědčit v minulém týdnu. Měla to být banální silniční kontrola, ta se však proměnila v ujíždění a nebezpečnou jízdu.

Policisté z obvodního oddělení Ostrava-Poruba 1 v ranních hodinách prováděli dohled nad silničním provozem v rámci svého okrsku v Polance nad Odrou. Díky osobní znalosti si všimli za volantem vozidla Audi A3 řidiče, u kterého věděli, že má zákaz řízení motorových vozidel. Proto se rozhodli auto zastavit a řidiče zkontrolovat. Ten zareagoval přesně opačně a místo zastavení zvýšil rychlost a začal ujíždět. Nejdříve se snažil policejní vozidlo setřást prudkým odbočením na ulici K Polančici a poté pokračoval v jízdě, až odbočil směrem na Ostravu-Porubu. Následně sjel na nájezd na dálnici D1 směrem na Brno. Po dálnici jel vysokou rychlostí, mnohdy přesahující 200 km/h. Nakonec ujíždějící „audina“ sjela sjezdem na Studénku a po kruhovém objezdu se opět vrátila na dálnici D1, tentokrát směr Ostrava.

Opět se nezapřela profesionalita mezi kolegy a během okamžiku na místě bylo několik policejních hlídek, které během okamžiku dostaly řidiče do tzv. „smyčky“. Jak se nakonec ukázalo, zřejmě měl 68letý řidič hned několik důvodů, proč před muži zákona ujížděl. Předchozí večer byl policisty z oddělení hlídkové služby Ostrava kontrolován. Měl řídit jiné osobní vozidlo a po dechové zkoušce měl nadýchat téměř 2 promile alkoholu v dechu. Navíc se ukázalo, že má platný zákaz řízení. V den zadržení měl také pozitivní test na alkohol, zhruba 0,5 promile.

V dané věci bylo 68letému muži ve zkráceném přípravném řízení sděleno podezření ze spáchání přečinů maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a ohrožení pod vlivem návykové látky. V případě prokázání viny muži hrozí trest odnětí svobody až na tři léta.

dne 10. ledna 2023

por. Bc. Eva Michalíková

vytisknout  e-mailem