Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zpravodajství v Ostravě

MŘ Ostrava - Vyhýbal se nástupu do vězení, kterému stejně neunikl… 

Před policisty se ukrýval v technické místnosti na chodbě bytového domu…

Pro policisty především v terénu je opravdu zapotřebí dobrá osobní a místní znalost. Samozřejmě je zapotřebí i trocha náhody či štěstí. O ukázkovém případu může mluvit policista z obvodního oddělení Ostrava-Poruba 1. Ten ve svém volnu procházel ulicí Hlavní třída v Ostravě-Porubě, kdy si všiml muže, který právě vcházel do jednoho z domů. Okamžitě v muži poznal osobu, která se v minulosti opakovaně dopouštěla trestné činnosti, a věděl, že by měl za své jednání již pobývat ve výkonu trestu. Na místo přivolal prvosledovou hlídku a vyčkal před vchodem, aby si byl jistý, že muž z domu neodešel.

Policisté z oddělení hlídkové služby Ostrava na místě byli do několika minut a začali s propátráváním společných prostor v domě. Muži zákona postupně kontrolovali technické prostory, které se nacházely v každém patře. Jednalo se o místnosti, kde se nachází stoupačky a uzávěr plynu. Až ve 4. patře narazili na uzamčené dveře. Policisté okamžitě pojali podezření, že by se právě tam mohl muž před nimi schovávat. Proto ho opakovaně vyzvali, aby odemknul a vyšel na chodbu. Po několika urgencích nakonec muž dveře odemknul a ze svého úkrytu vyšel. Policisté jej následně omezili na osobní svobodě a převezli na obvodní oddělení, odkud putoval po provedených úkonech rovnou za mříže.

Ukázalo se, že 38letý muž si nepřevzal poštovní zásilku s příkazem k dodání do výkonu trestu odnětí svobody za přečin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, který byl vydán Okresním soudem v Ostravě.

dne 10. listopadu 2022

por. Bc. Eva Michalíková

vytisknout  e-mailem