Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zpravodajství v Ostravě

MŘ Ostrava - Kancelářský postrach, uklízečka měla uklízet i tam, kde neměla. 

Policisté z obvodního oddělení Ostrava-Vítkovice v minulých dnech přijali oznámení o možné krádeži peněz a různých cenných věcí z kanceláří z jedné firmy na Ostravsku. Případem se začali strážci zákona zabývat a v součinnosti s vedením z firmy pátrali po možném pachateli. Vzhledem k tomu, že do vnitřních prostor budovy neměl nikdo z venčí přístup, pátrání se zúžilo na zaměstnance dané společnosti, či na externí úklidovou službu. Netrvalo dlouho a spadla klec. Díky kamerovému záznamu vyšlo najevo, že krádeže má mít na svědomí žena, která byla zaměstnána jako uklízečka. Ukázalo se, že ta měla v době své pracovní činnosti využít nestřeženého momentu a z batohu položeného na stole vyndat peněženku. Z té následně měla vzít finanční hotovost ve výši 6.000 korun, kterou si dala do kapsy a z místnosti odešla. Během okamžiku ji už vyzval jednatel společnosti, aby vyčkala na pracovišti, že se na místo dostaví policie, která se bude celou záležitostí zabývat.

Policisté během krátké doby přijeli na místo. Žena zpočátku tvrdila, že žádné peníze neodcizila a při prvním pohledu u ní také žádné peníze nalezeny nebyly. Proto hlídka provedla kontrolu také místnosti a samotných prostor, kde se podezřelá žena pohybovala. I tato kontrola dopadla negativně a odcizená finanční hotovost se nenašla. Důvodně podezřelá žena byla zadržena. Při samotné prohlídce osoby nakonec policistce sdělila, že odcizené peníze má ukryté ve vagíně, které si tam stihla schovat před příjezdem policistů.

Při samotném prověřování se ukázalo, že ještě před tímto skutkem se měla dopustit pokusu krádeže. Opět měla prohledat batoh, vyndat a prohledat peněženku, ale z důvodu, že se v ní nenacházela žádná finanční hotovost, odešla s prázdnou.

Policista z obvodního oddělení Ostrava-Vítkovice ve zkráceném přípravném řízení sdělil žěně okolo 40 let podezření ze spáchání přečinu krádeže. Vzhledem k tomu, že už v minulosti se takového protiprávního jednání dopustila, nyní jí hrozí pobyt za mřížemi až na tři roky.

Znovu doporučujeme lidem, aby na své věci byli obezřetní a měli je při sobě či na blízkém dohledu. V případě, že opouští například místnost či kancelář, tak aby si cenné věci pokud možno uzamkli nebo vzali s sebou.

dne 18. března 2024

por. Bc. Eva Michalíková

vytisknout  e-mailem