Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zpravodajství v Ostravě

MŘ Ostrava - Ukradl kasičku se sbírkou, daleko však neutekl… 

Operační důstojnice na tísňovou linku 158 přijala oznámení o krádeži kasičky se sbírkou, která byla postavena na pultu v jedné prodejně v supermarketu v Ostravě-Mariánských Horách. Oznamovatelka do telefonu sdělila podrobný popis pachatele, který byl mladšího věku a oblečen do tmavého oblečení a při útěku se k němu přidaly další tři osoby. Policistka z operačního střediska okamžitě zmobilizovala hlídky, které se nacházely poblíž inkriminovaného místa, a začala událost popisovat. Policisté z oddělení hlídkové služby a z obvodního oddělení Ostrava-Mariánské Hory byli během chvilky na místě a propátrávali okolí. Na ulici Muglinovská viděli čtyři mladíky, kteří odpovídali popisu. Už při samotné kontrole sdělili, že asi ví, proč jsou kontrolování. Jeden z nich se ke krádeži sám na ulici mužům zákona doznal. Jak hlídce uvedl, odcizil kasičku, se kterou utekl, následně se k němu měli přidat kamarádi a měli odjet tramvají. Poté vystoupili na zastávce a při útěku on měl kasičku rozbít a vyhodit. Při samotné kontrole totožnosti bylo zjištěno, že se jedná o nezletilé osoby. Mladík, který měl kasičku odcizit, byl v celostátním pátrání a to z důvodu útěku z diagnostického ústavu pro mládež. Ještě téhož dne byl předán vychovatelkám.

V dané věci policisté s ohledem na věk nezletilého zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání činu jinak trestného. Spisový materiál bude postoupen kriminalistům.

V odcizené plastové schránce mělo být odhadem okolo 3000,- Kč. Jednalo se o sbírku od nadační společnosti pro nevyléčitelně nemocné děti a dospělé osoby.

dne 25. listopadu 2022

por. Bc. Eva Michalíková

Odkazy do noveho okna

Odcizení kasičky

Odcizení kasičky 

Detailní náhled

Odcizení kasičky

Odcizení kasičky 

Detailní náhled

Odcizení kasičky

Odcizení kasičky 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem