Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Policisté dopadli zloděje

TŘEBÍČSKO: Dobrá práce policie 

 

V době od 19. května do 20. května došlo v obci Benetice k vloupání. Neznámí pachatelé se zde vloupali do bývalé nástavby nákladního vozidla Avia, která byla odstavena v hasičském areálu v obci, a kterou dobrovolní hasiči využívali jako sklad materiálu. Pachatelé po překonání zámku dveří prohledali nástavbu, a odcizili z ní věci v hodnotě téměř dvaceti tisíc korun.

Policistům z Třebíče se při prošetřování události podařilo získat poznatek k výskytu podezřelého vozidla. Ihned provedli rozsáhlejší pátrání a podařilo se jim vozidlo včetně posádky vypátrat a zadržet v obci Čechtín. Kromě posádky, dvou mužů z Jihlavy ve věku 31 a 38 let, policisté ve vozidle také nalezli věci odcizené hasičům a nejen je. Také zde nalezli měděné plechy.

Policisté zjistili, že tito dva výtečníci mají na svědomí i lednovou krádež v obci Opatov, kde u rybníka Vidlák odcizili víc jak 150m2 měděné střešní krytiny ze střechy budovy, a způsobili zde škodu ve výši téměř sedmdesát pět tisíc korun. Také mají na svědomí květnovou krádež v obci Radošov, kde odcizili střechu kapličky z měděného plechu v hodnotě asi dvanáct tisíc korun.

Oba muži si převzali z rukou policistů usnesení o zahájení trestního stíhání pro uvedené skutky.

vytisknout  e-mailem