Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Mladý ochránce zákona

TŘEBÍČ: Děti soutěžily v branném závodě. 

Děti z třebíčských základních a středních škol soutěžily v branném závodě s názvem „Mladý ochránce zákona“. V dopoledních hodinách dne 12. června se uskutečnil již IX. ročník závodu v Domě dětí a mládeže v ulici Švabinského v Třebíči. Hlavními organizátory jsou jako každý rok Policie České republiky, Preventivně informační skupina Třebíč, Městská policie Třebíč a především Dům dětí a mládeže Třebíč.

Mladý ochránce zákona je tematicky zaměřené zaměstnání pro děti II. stupně základních škol a 1. ročníků středních škol. Děti si formou branného závodu vyzkoušely nejen vědomostní testy z dopravy, právní problematiky, první pomoci, požární ochrany, ale především praktické dovednosti z činnosti policie, jako je trasologie, daktyloskopie, střelbu ze vzduchovek, hasičské činnosti, zručnost na lanech, hodu granátem na cíl, při sebeobraně a při poskytování první pomoci. Na celé akci se podílí také sbor dobrovolných hasičů, zdravotní škola a občanské sdružení Aikido klub Třebíč.

 

V letošním roce se závodu zúčastnilo 18 tříčlenných smíšených družstev. V kategorii 6. a 7. tříd zvítězili žáci ze Základní školy T. G. Masaryka v Třebíči. V kategorii 8. a 9. tříd zvítězili žáci rovněž ze Základní školy T. G. Masaryka v Třebíči. V kategorii středních škol si uhájili první místo studenti zdravotní školy.

 

por. Bc. Marcela Lavická, komisař

13. června 2012

vytisknout  e-mailem