Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

Snažil se ujet

SVITAVY – Než zastavil, ujel skoro 10 km. 

Rušnou noc měli kolegové v Moravské Třebové ze 17. na 18. června. Chvíli po druhé hodině ranní si všimli vozidla projíždějícího ztichlými ulicemi města, kdy jeho řidič nerespektoval žádné dopravní značení. Nerespektoval ani pokyn hlídky k zastavení, a začal ujíždět. Několikrát za dobu jízdy gestikuloval rukou z okénka. A částečná jízda v protisměru mu také nečinila potíže. Než konečně zastavil, dojel od Moravské Třebové až do obce Lázy. Na výzvu hlídky, aby z vozidla vystoupil, nereagoval a snažil se nadále ujíždět, a kolegové byli nuceni použít donucovací prostředky.

Testu na drogy a alkohol se osmadvacetiletý řidič následně odmítl podrobit, ale uvedl, že asi hodinu před jízdou měl pervitin. Kontrolou také vyšlo najevo, že má soudem vysloven zákaz řízení motorových vozidel až do roku 2022 a, že ve vozidle vezl další dvě osoby. Dvaadvacetiletou matku s dítětem.

Muž je v současné době podezřelý z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, kdy mu v případě prokázání viny před soudem může být uložen trest až dva roky odnětí svobody.

30. června 2020
por. Mgr. Ondřej Zeman

vytisknout  e-mailem