Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

Prodávali drogy

SVITAVSKO – Kriminalisté obvinili tři osoby. 

ilustrační fotoilustrační fotoSvitavští kriminalisté včerejšího dne zahájili trestní stíhání tří osob pro trestný čin nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami
a s jedy. Odhalili je na základě vlastní operativní činnosti.
První obviněný jedenadvacetiletý muž měl prodávat sušenou rostlinu konopí, tedy marihuanu v množství nejméně 200 gramů a minimálně v patnácti případech ji měl poskytnout zdarma. Tohoto protiprávního jednání se dopouštěl zejména v Moravské Třebové. Druhý obviněný působil především v Litomyšli a okolí a specializoval se na pervitin. Ten měl nejméně ve čtyřiadvaceti případech neoprávněně distribuovat dalším osobám. Oběma mužům v případě pravomocného odsouzení hrozí trest odnětí svobody na 1 rok až 5 let.
Třetím obviněným je dvaačtyřicetiletý muž, který měl drogu pervitin prodávat nejméně od roku 2015. Jeho rajonem byla nejen Litomyšl, ale i Svitavsko. Drogu měl prodat nejméně ve 193 případech i přesto, že byl v minulosti za tento trestný čin odsouzen k nepodmíněnému trestu odnětí svobody. Nyní mu hrozí trest odnětí svobody až na 10 let.  

27. února 2020
por. Mgr. Andrea Muzikantová
tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem