Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Podvedená seniorka

PELHŘIMOVSKO: Důvěřivost se ženě nevyplatila. 

 
Pelhřimov - Přes opakované výzvy policie a informace k problematice a rizikovosti podomního prodeje se i nadále policisté setkávají s případy, kdy lidé, převážně pak starší občané, často podlehnou vzbuzené důvěře k cizím osobám. Tyto osoby následně využívají různé záminky a lsti, aby se dostaly do jejich soukromí. Podvodníci ovládají řadu způsobů, jak důvěřivého seniora připravit o majetek.
 
V těchto dnech šetří pelhřimovští policisté obdobný případ, který se stal v pátek 12.2.2010 krátce po jedné hodině odpolední v Pelhřimově. Pod záminkou zanechání vzkazu pro jiné nájemníky domu vnikla mladá žena tmavší barvy pleti do kuchyně bytu 75 leté seniorky. Žena odpoutala pozornost seniorky psaním vzkazu a nabídkou přineseného povlečení. Toho využil druhý pachatel a nepozorovaně vnikl do ložnice, kde odcizil finanční hotovost nejméně osm tisíc korun a zlaté šperky v hodnotě téměř 31 tisíc korun.
 
V souvislosti s tímto případem, ale i případy podvodných jednání, které policisté šetřili v minulosti, upozorňujeme zejména seniory, aby byli opatrnější, nedůvěřovali neznámým lidem, nikoho cizího nevpouštěli do svého bytu. Je důležité, aby nenechávali odemčené dveře, vždy se přesvědčili předem, než otevřou, kdo za dveřmi stojí a nevěřili výhodnosti podomního prodeje. Také žádáme, aby občané v případě jakéhokoliv podezření z podvodného jednání nebo pohybu podezřelých osob v místě bydliště a jeho okolí, volali linku 158.
 
tiskpe@mvcr.cz
 

vytisknout  e-mailem