Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

Série vloupání do bytů objasněna

PARDUBICE – Oba muži byli obviněni a jsou stíháni vazebně. 

Pardubičtí kriminalisté z oddělení obecné kriminality v minulých dnech zahájili trestní stíhání dvou mužů ve věku 61 a 63 let pro trestné činy krádeže, porušování domovní svobody a poškození cizí věci ve spolupachatelství. Ti se v období od dubna do července letošního roku dopustili série vloupání do 7 bytů v Šumperku, Hradci Králové a Pardubicích. Všechny měly stejný scénář. Za použití násilí vnikli do bytů a odcizili z nich finanční hotovost, šperky a brali například i lahve alkoholu. Ve dvou případech se mužům nepodařilo do bytů vniknout, přesto jejich majitelům vznikla škoda na vstupních dveřích
a zárubních. Celková škoda na odcizených a poškozených věcech byla prozatím stanovena na čtvrt milionu korun.

Oba cizinci se po krajích pohybovali osobním vozidlem zn. Seat, ve kterém byli nakonec policisty  zásahové jednotky Krajského ředitelství policie Královéhradeckého kraje zadrženi. Poté putovali do policejních cel. Ve vozidle byly nalezeny věci, které pocházely z trestné činnosti a nástroje sloužící k páchání trestné činnosti.  Oba obvinění využili svého práva a k věci nevypovídali. Na objasnění případu se podíleli významnou měrou také kriminalisté ze sousedního Královéhradeckého kraje.

Oba muži mají za sebou ve své domovině bohatou trestní minulost. V případě pravomocného odsouzení jim hrozí trest odnětí svobody až na 5 let.

8. srpna 2022
por. Mgr. Andrea Muzikantová
tisková mluvčí policie Pardubického kraje

Odkazy do noveho okna

Foto PČR

Foto PČR 

Detailní náhled

Foto PČR 1

Foto PČR 1 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem