Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Zebra se za Tebe nerozhlédne

JIHLAVSKO: Policisté oslovili přibližně šedesát chodců 

V pátek 13. dubna proběhla v Jihlavě na ulicích Seifertova a Žižkova preventivní akce „Zebra se za Tebe nerozhlédne“. V ranních a odpoledních hodinách policisté z preventivně informační skupiny společně s jihlavskými dopravními policisty dohlíželi na chování řidičů, cyklistů a chodců na přechodech pro chodce. Akce se také zúčastnila krajská koordinátorka organizace BESIP a pracovnice Zdravotní pojišťovny ministerstva vnitra ČR.
 
Policisté se v ranních hodinách zaměřili na školní mládež z blízké základní školy. Pokládali dětem otázky, které se týkaly pravidel pro bezpečné přecházení vozovky. Děti policisté odměnili za správné odpovědi malými dárky v podobě omalovánek, vystřihovánek nebo úkolníčků do školy. Většina dětí odpovídala na položené otázky ohledně přecházení komunikace po vyznačeném přechodu pro chodce správně.
 
Po ranním programu policisté besedovali se žáky čtvrtých tříd na základní škole na ulici Seifertova. Vysvětlovali jim, jak se mají bezpečně chovat v silničním provozu. Školáci si mohli prohlédnout vybavení a techniku dopravních policistů a vyzkoušet si pomocí krátkého testu úroveň svých znalostí pravidel silničního provozu.
 
V odpoledních hodinách se již policisté zaměřili i na dospělé chodce. Pokládali jim složitější otázky týkající se chování chodců v silničním provozu. Oslovení chodci prokázali, že pravidla silničního provozu ohledně přecházení komunikací ovládají. Dokonce ani jeden z oslovených neměl mylnou představu o tom, že chodec má před vozidly „absolutní přednost“. V průběhu celé akce se policisté dotazovali přibližně šedesáti chodců.
 
nprap. Martin Dušek, vrchní inspektor
17. dubna 2012
Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem