Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Tragická dopravní nehoda

JIHLAVSKO: Vyhasl mladý život. 

V sobotu 23. ledna kolem čtvrté hodiny v noci si policejní hlídka při jízdě služebním vozidlem v Jihlavě všimla řidiče, který nastupoval do vozidla a jevil známky podnapilosti. Policisté za vozidlem Peugeot vyjeli a na ulici Žižkova se ho u benzínové čerpací stanice předjetím a rozsvícením nápisu STOP snažili zastavit. Řidič vozidla reagoval zastavením. Policisté vystoupili ze služebního vozidla a šli k automobilu Peugeot. V tu chvíli řidič kontrolovaného automobilu policejní vůz objel a začal ujíždět směrem na Pelhřimov.

Policisté nastoupili do vozidla a jeli ve směru ujíždějícího automobilu. Vzhledem k tomu, že řidič tohoto vozidla jen vysokou rychlostí, kterou navíc zvyšoval, rozhodli se policisté vzhledem ke špatné sjízdnosti vozovky vozidlo pouze sledovat. Komunikace před nimi umožňovala změnit směr jízdy pouze na křižovatce za obcí Hosov. Při průjezdu sledovaného vozidla křižovatkou chtěli o směru jeho jízdy uvědomit policejní hlídky nacházející se na úseku před nimi buď ve směru na Kostelec nebo na Pelhřimov.

Vzdálenost mezi vozidlem Peugeot a policejním vozem se značně prodlužovala. V okamžiku, kdy se policisté blížili ke křižovatce, nacházeli se za vozidlem Peugeot ve vzdálenosti přibližně jeden kilometr a automobil ztratili z dohledu. Po projetí kopce nad křižovatkou uviděli na středovém ostrůvku oddělujícím hlavní silnici od odbočky na Kostelec havarované vozidlo. Okamžitě zastavili a běželi k automobilu. Několik metrů od vozidla nalezli ležet mladého řidiče. Policisté okamžitě přivolali zdravotnickou záchrannou službu a začali s poskytováním první pomoci vážně zraněnému muži. Pokračovali až do příjezdu vozidla zdravotnické záchranné služby. Muž byl převezen do jihlavské nemocnice. V dopoledních hodinách však osmnáctiletý řidič svým zraněním podlehl.
Na místě dopravní nehody zasahovali také hasiči Hasičského záchranného sboru kraje Vysočina.

Podle dosavadního šetření vozidlo Peugeot 306 vjelo čelně do sněhové závěje, od které se odrazilo a poté co přeletělo přibližně třicet metrů, tak narazilo do vzrostlého stromu.
Tragickou nehodu šetří policisté skupiny dopravních nehod.

vytisknout  e-mailem