Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Policisté žádají o spolupráci veřejnost

JIHLAVSKO: Žena si neoprávněně přisvojila platební kartu 

Jihlavští policisté se obracejí na občany s žádostí o spolupráci při objasňování případu zneužití platební karty, kterou si poškozená žena zapomněla v obchodním domě při placení. Kartu z platebního terminálu vzala pachatelka a s kartou bylo poté neoprávněně placeno v dalších obchodech.
 
V pátek 14. srpna nakupovala žena v obchodním domě na ulici Romana Havelky v Jihlavě. Před šestou hodinou večer platila za zboží u pokladny a k úhradě finanční hotovosti použila platební kartu. Při odchodu ale na kartu zapomněla a ta zůstala zasunutá v platebním terminále. Zapomenutá platební karta neunikla pozornosti další nakupující. Jednalo se o ženu, která byla ve společnosti dvou mužů. Kartu vzala a neoprávněně si jí přisvojila. Během přibližně jedné hodiny pak bylo odcizenou platební kartou placeno za zboží ve třech jihlavských obchodech, vždy v částce, která nevyžaduje zadání PIN kódu. Majitelka platební karty tak přišla o necelých 1 500 korun.
 
Když poškozená žena následně zjistila, že platební kartu nemá a karta byla zneužita, oznámila případ na policii. Policisté začali okolnosti, za kterých o platební kartu přišla, prověřovat a zjistili, že si jí z obchodu odnesla pachatelka, kterou zachytily kamery.  
 
Dále zjistili popis podezřelé ženy, je pravděpodobně ve věku kolem pětadvaceti let, štíhlé postavy. Na pravé ruce měla tetování, jedná se zřejmě o čísla 269 případně 289. Ženu doprovázeli dva muži, z nichž jeden byl nápadně vysoké mohutné postavy.
 
Případ policisté prověřují pro spáchání přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Po podezřelé ženě pátrají.
 
Žádáme občany, kteří ženu znají nebo mají informace o tom, kde se v současné době nachází nebo pohybuje, aby se přihlásili na tísňové lince 158. Uvítáme také informace o dvou mužích, kteří se v době, kdy žena platební kartu vzala, nacházeli v její blízkosti a mohli by tak poskytnout důležité informace k objasnění případu.
 
por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
27. října 2015

vytisknout  e-mailem