Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Policisté kontrolovali zábavní podniky

JIHLAVA: Odhalili pět opilých mladistvých. 

V noci z pátku 3. prosince na sobotu mezi desátou a druhou hodinou proběhla v Jihlavě preventivní akce zaměřená na kontrolu dodržování zákazu podávání alkoholu osobám mladším osmnácti let. Do akce se zapojilo přes dvacet policistů Územního odboru Jihlava a inspektorátu cizinecké policie a strážníků městské policie. Při akci byli přítomni a prováděli kontrolu také pracovníci živnostenského úřadu. Policisté se rozdělili do dvou skupin a zkontrolovali celkem osm zábavních podniků.
„U pěti mladistvých policisté při dechové zkoušce zjistili požití alkoholu“ řekla vrchní inspektorka Územního odboru Jihlava nprap. Mgr. Andrea Kittlerová.
Dvěma sedmnáctiletým chlapcům a třem dívkám ve věku 17, 17 a 16 let policisté naměřili hodnoty od 0,21 do 1,41 promile alkoholu. Ze všech mladistvých měla nejvyšší hodnotu alkoholu šestnáctiletá dívka. Policisté ji odhalili v zábavním podniku na ulici Žižkova. Další dívka ve věku sedmnácti let, kterou policisté kontrolovali v zábavním podniku na ulici Tolstého, měla 0,89 promile alkoholu. Ve stejném podniku odhalili i jednoho z chlapců. Policisté mladistvému naměřili hodnotu 0,44 promile alkoholu.
Mladistvé dívky a chlapce, u kterých bylo zjištěno požití alkoholu, policisté předali rodičům. Informován bude orgán sociálně právní ochrany dětí.
„Všechny zjištěné případy požití alkoholu osobou mladší osmnácti let šetříme jako přestupek na úseku před alkoholismem a jinými toxikomaniemi,“ dodala vrchní inspektorka. Tohoto přestupku se dopustí osoba, která prodá, podá nebo jinak umožní požití alkoholického nápoje osobě mladší osmnácti let.
 
por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
6. prosince 2010

vytisknout  e-mailem