Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Kriminalisté dopadli pachatele loupeže

JIHLAVA: Poškozeného muže udeřil do hlavy a obličeje. 

Jihlavským kriminalistům se podařilo objasnit loupežné přepadení, ke kterému došlo ve středu 27. října na třídě Legionářů v Jihlavě. Policejní komisař zahájil trestní stíhání sedmatřicetiletého muže z Jihlavy. Byl obviněn ze spáchání zločinu loupež a přečinu výtržnictví.
Na chodníku v blízkosti obchodního domu kolem šesté hodiny večer fyzicky napadl osmapadesátiletého muže. Za použití násilí se zmocnil finanční hotovosti a krabičky cigaret patřící poškozenému. Obviněný muž udeřil poškozeného pivní lahví do hlavy a dále pěstí do obličeje. Poté mu z kapsy bundy vzal peníze a krabičku cigaret a z místa utekl. Poškozenému muži vznikla při loupeži škoda přes osm tisíc korun. Zraněný muž následně vyhledal pomoc v nedalekém obchodním domě. Pracovník ostrahy na místo přivolal policisty, ti zjistili popis pachatele a začali po něm okamžitě pátrat.
Na základě operativního šetření a velmi dobré místní a osobní znalosti se kriminalistům podařilo zjistit poznatky k osobě pachatele a následně zadrželi podezřelého muže, kterého umístili do policejní cely.
 
Za spáchání zločinu loupež hrozí pachateli trest odnětí svobody na dvě léta až deset let.
 
por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
16. listopadu 2010

vytisknout  e-mailem