Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Dopravní nehodovost v prvním pololetí

JIHLAVSKO: Při nehodách zemřeli čtyři lidé, 21 osob bylo zraněno těžce  

V době od začátku ledna do konce června došlo na Jihlavsku k 269 dopravním nehodám. V roce 2011 jich bylo ve stejném období 209.

V letošním roce zemřeli na Jihlavsku při dopravních nehodách celkem čtyři lidé, 21 osob bylo zraněno těžce a 132 lehce. Nehody si vyžádaly život chodce, cyklisty, motocyklisty a cestující v autobusu. V roce 2011 zemřelo při dopravních nehodách v prvním pololetí pět lidí, 17 osob se zranilo těžce a dalších 106 lehce.  
 
V letošním roce došlo od ledna do konce června k dopravním nehodám celkem 257 osobních a 64 nákladních vozidel, dále deseti autobusů, osmnácti cyklistů, dvanácti motocyklistů a tří trolejbusů. 
Účastníkem dopravních nehod bylo 27 dětí mladších patnácti let, v loňském roce jich bylo v prvním pololetí 22. 
 
Letos došlo na Jihlavsku v době od začátku ledna do konce června celkem k 13 dopravním nehodám s účastí chodce. Ve třech případech byli viníky nehody chodci. K osmi dopravním nehodám došlo na přechodu pro chodce. Při dopravních nehodách jeden chodec zemřel, dva byli zraněni těžce a deset lehce.
 
 
Tragické dopravní nehody v prvním pololetí
 
leden – jedna tragická dopravní nehoda, zemřel chodec
V pondělí 23. ledna jel před jednou hodinou odpoledne sedmadvacetiletý řidič vozidla Ford Transit po ulici Havlíčkova v Jihlavě. U hlavního vlakového nádraží začal s automobilem couvat. Řádně se nepřesvědčil, zda za jeho vozidlem někdo není. Při couvání přehlédl chodce, který přecházel vozovku za automobilem, a srazil ho. Při střetu došlo k těžkému zranění sedmasedmdesátiletého chodce, který po přibližně dvou týdnech na následky zranění v nemocnici zemřel. Provedenou dechovou zkouškou policisté po dopravní nehodě u řidiče vozidla požití alkoholu vyloučili. U chodce byla zjištěna hodnota 0,34 promile alkoholu. 
 
únor - při dopravních nehodách nikdo nezemřel
 
Jihlava 2. 3. 2012Jihlava 2. 3. 2012
 
březen – dvě tragické dopravní nehody, zemřel cyklista a motocyklista
V pátek 2. března odpoledne došlo k tragické dopravní nehodě v Jihlavě. Po ulici Hybrálecká jel na jízdním kole cyklista. Třiašedesátiletému muži se udělalo nevolno a havaroval. Při pádu na zem se cyklista těžce zranil. První pomoc mu poskytl svědek. V oživování dále pokračovali i zdravotníci. Přes veškerou jejich snahu však muž zraněním na místě nehody podlehl.
Život motocyklisty si vyžádala dopravní nehoda v úterý 13. března. V odpoledních hodinách jel řidič vozidla Dacia Logan od obce Rantířov ve směru k chatové oblasti Brádlo. Za ním jel ve stejném směru motocyklista. Řidič osobního vozidla začal na komunikaci otáčet, v té době ho však předjížděl motocykl a došlo ke střetu. Při nehodě utrpěl jednačtyřicetiletý řidič motocyklu těžká zranění, kterým i přes veškerou snahu zdravotníků na místě nehody podlehl.
 
 
duben - při dopravních nehodách nikdo nezemřel
 
 
Třešť 25. 5. 2012Třešť 25. 5. 2012
květen – jedna tragická dopravní nehoda,
zemřela cestující v autobusu
K tragické dopravní nehodě došlo v pátek 25. května v Třešti. Po půl jedné odpoledne vjel řidič linkového autobusu Mercedes Benz na železniční přejezd, v té době jel po železniční trati malý univerzální vozík se strojním vytahovákem pražců a došlo ke střetu. V autobuse cestovalo osmatřicet cestujících, převážně studentů. Ihned po oznámení vážné dopravní nehody vyjeli na místo zdravotníci, policisté a hasiči. Třešťští policisté byli na místě jako první a okamžitě začali pomáhat zraněným cestujícím v autobusu. Během tří minut přijeli na místo nehody hasiči a poté i zdravotníci. Při dopravní nehodě došlo k těžkému zranění třiatřicetileté ženy, cizinky. Okamžitě byla převezena do jihlavské nemocnice, kde ve večerních hodinách svým vážným zraněním podlehla. Těžké zranění utrpěli také šestasedmdesátiletá žena a o rok starší muž. Oba byli převezeni do jihlavské nemocnice. Dále bylo zraněno sedmnáct osob, kdy se jednalo o cestující autobusu a strojvedoucího drezíny, všichni byli převezeni do nemocnice.
 
 
červen - při dopravních nehodách nikdo nezemřel
 
 
por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
3. července 2012
 

 

vytisknout  e-mailem