Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Dopravní nehodovost v dubnu

JIHLAVSKO: Při nehodách nikdo nezemřel, tři osoby byly zraněny těžce. 

V dubnu šetřili policisté na Jihlavsku 29 dopravních nehod. V loňském roce jich bylo ve stejném měsíci také 29, o rok dříve policisté v dubnu šetřili o dvanáct nehod méně.
Při dopravních nehodách v letošním dubnu nikdo nezemřel. Tři osoby byly zraněny těžce a čtrnáct lidí se zranilo lehce. V loňském roce v tomto měsíci při dopravních nehodách zemřel jeden člověk, jedna osoba byla zraněna těžce a patnáct lehce.
Z hlediska následků na lidských životech je letošní rok v porovnání se stejným obdobím roku 2010 příznivější. Od začátku letošního roku zemřeli na silnicích Jihlavska do konce dubna dva lidé, což je o tři méně než v prvních čtyřech měsících vloni. Letos bylo dále do konce dubna celkem dvanáct osob zraněno těžce a 56 lehce.
 
Stáj 21. 4. 2011Stáj 21. 4. 2011
 
 
 
 
Při čelním střetu dvou vozidel byli těžce zraněni tři lidé
Ve čtvrtek 21. dubna večer vyjel při projíždění pravotočivé zatáčky u obce Stáj řidič vozidla do protisměru, kde se čelně střetl s dalším protijedoucím automobilem. Při nehodě byl těžce zraněn mladý řidič. Těžké zranění utrpěli také šestašedesátiletý řidič a jeho spolujezdkyně z druhého vozidla.
 
Červený Kříž 15. 4. 2011Červený Kříž 15. 4. 2011
 
 
 
 
 
 
 
Škoda na vozidlech přesáhla dva miliony korun
V dubnu letošního roku vznikla při nehodách celková škoda přes dva miliony korun. V loňském roce byla škoda o více než 200 tisíc korun nižší.
Při jedné z dubnových nehod vyčíslili policisté škodu na vozidlech na 660 tisíc korun. K dopravní nehodě došlo v pátek 15. dubna u obce Červený Kříž. Střetla se zde dvě vozidla, která po nárazu skončila mimo vozovku v silničním příkopu. Oba řidiči se při nehodě zranili.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vyskytná nad Jihlavou 2. 4. 2011
Vyskytná nad Jihlavou 2. 4. 2011
Tři řidiči způsobili nehodu pod vlivem alkoholu
V dubnu policisté zjistili u tří viníků dopravních nehod požití alkoholu, stejně jako v loňském roce. V roce 2009 jich bylo v dubnu o jednoho více.
Opilý řidič havaroval druhý dubnový den u obce Vyskytná nad Jihlavou. V noci se nejprve střetl s protijedoucím vozidlem, poté jeho automobil narazil do stromu a v příkopu se převrátil na střechu. Řidiči policisté naměřili hodnotu 2,39 promile alkoholu. O necelý týden později skončil s vozidlem převráceným na střechu i opilý řidič u obce Příseka. Ve večerních hodinách vyjel mimo silnici do příkopu, kde se vozidlo přetočilo přes střechu a následně skončilo na poli. Při dechové zkoušce policisté naměřili řidiči hodnotu 1,68 promile alkoholu. Třetího podnapilého řidiče policisté odhalili při havárii motocyklu v druhé polovině dubna u obce Stonařov. Muži naměřili hodnotu 1,41 promile alkoholu v dechu. Všichni tři opilí řidiči se při nehodě zranili.
 
 
 
 
Účastníky nehod byly i osoby mladší osmnácti let
V dubnu byly účastníky dopravních nehod i dvě nezletilé děti.
Mezi dubnovými nehodami byla i havárie vozidla, které řídil mladistvý chlapec v Telči. V neděli 24. dubna večer vyjel po smyku mimo silnici na chodník, kde autem narazil do dopravní značky a z chodníku vytrhl kotvící betonovou patku.
 
Některé nehody zavinili cyklisté
V dubnu zavinili devatenáct nehod řidiči motorových vozidel, v sedmi případech došlo k nehodě v důsledku střetu s lesní zvěří a tři nehody způsobili cyklisté.
Na začátku dubna se u obce Dudín zranila mladá cyklistka. Při jízdě se plně nevěnovala řízení, lekla se, začala prudce brzdit a přepadla přes řidítka jízdního kola na vozovku. Při další z nehod se v sobotu 9. dubna střetli dva cyklisté v obci Malý Baranov. Jeden z nich vyjel do protisměru, kde se střetl s dalším protijedoucím cyklistou. Nehoda skončila stejně jako u havárie cyklisty zraněním a převozem do nemocnice.
 
Jihlava 19. 4. 2011
Jihlava 19. 4. 2011
 
 
 
Při jedné z nehod vozidlo po havárii shořelo
Požárem skončila nehoda vozidla v polovině dubna v Jihlavě. Při projíždění pravotočivé zatáčky vyjel řidič s vozidlem mimo silnici a následně vjel do lesního porostu. Vyvrátil dvě borovice a s automobilem sjel ze strmého srázu k dálničnímu přivaděči. V příkopu se vozidlo zastavilo a poté začalo hořet. Řidič z místa havárie utekl.
 
 
 
 
 
 
 
Mezi dubnovými nehodami je také střet trolejbusů a havarované vozidlo bez řidiče
Mezi nehodami v dubnu byl i kuriózní střet dvou trolejbusů, ke kterému došlo v sobotu 23. dubna v Jihlavě. Jeden řidič zastavil a druhý jedoucí ve stejném směru za ním nedodržel bezpečnou vzdálenost mezi vozidly a do trolejbusu před sebou zezadu narazil. O dva dny později si v Jihlavě řidič po zastavení vozidlo nezajistil, to se po jeho vystoupení samovolně rozjelo a narazilo do zdi domu. V obou případech se nehody obešly bez zranění a škoda vznikla jen poškozením vozidel a zdi.
 
Jihlava 23. 4. 2011Jihlava 23. 4. 2011
Jihlava 25. 4. 2011Jihlava 25. 4. 2011
 
por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
3. května 2011

 

vytisknout  e-mailem