Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Žena přišla o peněženku

HAVLÍČKOBRODSKO: Zloděj kradl na dětském hřišti 

Patnáct minut včera stačilo neznámému zloději k tomu, aby na dětském hřišti v Havlíčkově Brodě odcizil z kabelky peněženku. Ke krádeži došlo mezi 18.45 a 19.00 hodin na hřišti na Beckovského ulici. Majitelka nechala kabelku volně odloženou u hřiště a neznámý pachatel z ní v nestřeženém okamžiku odcizil peněženku s hotovostí, doklady a platební kartou. Majitelce způsobil škodu ve výši 800 korun.

Policisté po přijetí oznámení místo činu ohledali a případ zadokumentovali. Ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a po pachateli pátrají.

Policisté zároveň upozorňují, že na všech veřejně přístupných místech je třeba mít své věci stále pod dozorem. Ke krádežím kabelek a peněženek dochází nejen v supermarketech, restauracích nebo například v čekárnách u lékařů, ale všude, kde se pohybuje větší množství lidí. To by měli mít lidé na paměti a své věci by měli mít stále pod dohledem. Vyhnou se tak nepříjemnostem spojeným s krádeží peněz, dokladů, telefonů a dalších cenných věcí.

por. Bc. Monika Pátková, komisař

2. června 2016

vytisknout  e-mailem