Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Utkání havlíčkobrodských a třebíčských hokejistů

HAVLÍČKOBRODSKO: Policisté dohlíželi na dodržování veřejného pořádku, bezpečnost občanů a chránili majetek  

Ve čtvrtek 27. prosince se v Havlíčkově Brodě konalo hokejové utkání mezi mužstvy HC Rebel Havlíčkův Brod a SK Horácká Slavia Třebíč. Utkání shlédlo dva tisíce diváků, z toho bylo 400 fanoušků třebíčských hokejistů.
 
Hokejové utkání vyhodnotili policisté jako rizikové a v souvislosti s jeho konáním připravili policejní opatření. Na bezpečnost občanů, veřejný pořádek a bezpečnost silničního provozu dohlíželi policisté pořádkové i dopravní služby, včetně pořádkové jednotky a policejních psovodů. Do policejního opatření byli nasazeni členové antikonfliktního týmu Krajského ředitelství policie kraje Vysočina a účastnili se ho také strážníci městské policie. „V rámci policejního opatření se nám podařilo ochránit bezpečnost občanů, zajistit veřejný pořádek a bezpečnost na úseku dopravy, rovněž nedošlo ke škodě na majetku. Řešili jsme pouze jeden přestupek proti veřejnému pořádku,“ řekl velitel opatření plk. Mgr. Aleš Indra. 
 
Před zahájením hokejového utkání dohlíželi policisté na přesun fanoušků ke stadionu. Fanoušci třebíčských hokejistů přijeli do Havlíčkova Brodu třemi autobusy. Z parkoviště na ulici Chotěbořská je k zimnímu stadionu doprovodili členové antikonfliktního týmu. Další fanoušci se z Třebíče na hokejové utkání dopravili vozidly. Přesun havlíčkobrodských i třebíčských fanoušků ke stadionu probíhal klidně.
Dopravní policisté dohlíželi na příjezdových silnicích k parkovišti u stadionu na bezpečnost silničního provozu.
 
V době konání hokejového utkání policisté dohlíželi na dodržování veřejného pořádku, bezpečnost občanů, chránili majetek a dále působili preventivně u stadionu a v jeho okolí. O přestávkách policisté prostor mezi havlíčkobrodskými a třebíčskými fanoušky, kteří vyšli před stadion, přehradili. Situace mezi fanoušky obou mužstev byla velmi vypjatá a hrozil vznik konfliktů. Mezi havlíčkobrodskými i třebíčskými fanoušky se pohybovali členové antikonfliktního týmu, kteří situaci pečlivě sledovali a počínající konflikty okamžitě komunikačně řešili.
 
Po skončení utkání prostor mezi třebíčskými a havlíčkobrodskými fanoušky policisté opět přehradili, docházelo mezi nimi k vzájemnému slovnímu napadání. Třebíčští fanoušci používali po skončení utkání pyrotechniku a někteří z nich se svým jednáním snažili podněcovat násilné chování. V zájmu zklidnění situace, zajištění bezpečnosti a veřejného pořádku doprovodili třebíčské fanoušky, kteří přijeli do Havlíčkova Brodu autobusy, k parkovišti na ulici Chotěbořská policisté pořádkové jednotky. Třebíčští fanoušci se vydali ve směru k parkovišti i v doprovodu členů antikonfliktního týmu, kteří vypjatou situaci zklidňovali. Jeden z třebíčských fanoušků následně na trase v parku budil svým jednáním veřejné pohoršení, za spáchaný přestupek proti veřejnému pořádku mu policisté uložili blokovou pokutu.
Rozchod ostatních fanoušků probíhal klidně. Policisté zajišťovali veřejný pořádek v okolí stadionu až do úplného odchodu fanoušků obou hokejových mužstev. Žádné komplikace v souvislosti s odjezdem autobusů a vozidel s fanoušky nezaznamenali.
Dopravní policisté po skončení hokejového utkání věnovali velkou pozornost dohledu na bezpečnost silničního provozu. K žádným výraznějším komplikacím nedocházelo.
Rozchod návštěvníků hokejového utkání po Havlíčkově Brodě policisté monitorovali, jejich přesun probíhal klidně.
 
por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
28. prosince 2012
 
 

 

vytisknout  e-mailem