Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Víkend ve znamení alkoholu

BLANENSKO, BRNO VENKOV: Policisty potrápili nezodpovědní šoféři. /VIDEO/ 

V neděli večer zalarmovali policisty pozorní svědci z jedné malé obce na Blanensku. Tam si totiž povšimli zjevně podnapilého muže, který před hospodou usedl za volant. Zpitý pod obraz naštěstí devětapadesátiletý muž dokázal ujet jen několik stovek metrů, kdy mu bláhovou projížďku ukončil až nečekaný náraz do rodinného domu. To už mu ale v patách byli kuřimští policisté, kterým se následně bezostyšně přiznal, že si před jízdou pořádně přihnul. Vypít totiž měl pět piv, které ještě navíc proložil několika panáky rumu a zelené. To ostatně potvrdila i dechová zkouška. Ta ukázala hodnoty převyšující dvě promile alkoholu.

Ve stejnou dobu na tísňovou linku zavolal i všímavý řidič na Brněnsku. Ten před sebou sledoval jízdu očividně opilého šoféra, který na silnici nebezpečně kličkoval. Svědek po telefonu pohotově naváděl policejní hlídku, která tak dvaašedesátiletého šoféra zanedlouho zastavila. Rosickým policistům muž v dodávce nadýchal dvě promile, kdy si odstavený automobil musel přijet vyzvednout jeho syn.

Doslova plné ruce práce v sobotu večer měla i policejní hlídka na Šlapanicku. Její pozornosti totiž na potemnělé silnici nemohla ujít pošetilá jízda neosvětleného bicyklu. Nakonec se ukázalo, že se jedná o silně opilého staršího cyklistu, který navíc policisty počastoval nadávkami nejhrubšího zrna. Nakonec jej museli strážci zákona dokonce zpacifikovat, když se opilec pokusil o marný útěk. I u něj byla dechová zkouška pozitivní. Přístroj ukázal dvě a půl promile alkoholu v dechu. 

Krátké video z kontroly dodávky na Rosicku naleznete níže.

por. Bc. Petr Vala, 27. září 2021.

Odkazy do noveho okna

Foto č. 1 - Cyklista

Foto č. 1 - Cyklista 

Detailní náhled

Foto č. 2 - Cyklista

Foto č. 2 - Cyklista 

Detailní náhled

Foto č. 3 - Dodávka

Foto č. 3 - Dodávka 

Detailní náhled

Foto č. 4 - Dodávka

Foto č. 4 - Dodávka 

Detailní náhled

Foto č. 5 - Nehoda

Foto č. 5 - Nehoda 

Detailní náhled

Foto č. 6 - Nehoda

Foto č. 6 - Nehoda 

Detailní náhled

Foto č. 7 - Nehoda

Foto č. 7 - Nehoda 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem