Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Dostal chuť na cigarety

BLANENSKO: Poškozením způsobil mnohem větší škodu, než ukradl. 

Dosud neznámý pachatel vnikl v neděli hodinu a půl po půlnoci do jedné z blanenských restaurací v ulici Rožmitálova, kde se zajímal zejména o cigarety. K tomu, aby se dostal dovnitř, přelezl oplocení venkovní zahrádky a poté prohodil betonový patník skleněnou výplní vstupních dveří. Následně měl volný přístup do interiéru, který prohledal. Sebou si odnesl čtyři krabičky cigaret. Zloděj svým jednáním způsobil  deseti tisícovou škodu poškozením, která byla tak mnohem větší než samotná krádež. Celý případ je v současné době v šetření.

Také v Adamově řádil v noci z pátka na sobotu zloděj, který se vloupal do místní restaurace v ulici Hradní. Za barem odcizil z volně přístupných prostor finanční hotovost přesahující pět tisíc korun. Poté přesunul pozornost na automaty a jeden po druhém začal páčit. Z automatu na cigarety odcizil desítky krabiček. Čtyři další automaty, včetně výherních byly poškozené páčením. V jednom případě se mu podařilo odcizit také vložené mince. Zmizel také automat na žvýkačky a  dvě desítky plechovek nealkoholických nápojů. Policisté ohledali místo činu, včetně vypáčeného okna, jímž se zloděj dostal dovnitř.  Přeběžně způsobil škodu přesahující šestnáct  tisíc korun. Po pochateli nebo pachatelích pátrají policisté z obvodního oddělení v Blansku ve spolupráci s kriminalisty.

V obou případech jsme zahájili úkony trestního řízení pro trestný čin krádeže a trestný čin poškození cizí věci, za které hrozí pachateli v případě dopadení až dva roky za mřížemi.

Pokud by se k výše uvedeným  případům našel kdokoliv, kdo by v nočních hodinách zpozoroval podezřelé osoby nebo vozidla v blízkosti pohostinství, nechť tyto informace sdělí přímo policistům v Blansku nebo na telefonní lince 974 631 396. Děkujeme.

por. Mgr. Lenka Koryťáková, 28. července 2020

Odkazy do noveho okna

1 Poškozené dveře Blansko

1 Poškozené dveře Blansko 

Detailní náhled

2 Restaurace Blansko 1

2 Restaurace Blansko 1 

Detailní náhled

3 Restaurace Blansko

3 Restaurace Blansko 

Detailní náhled

1 AUTOMAT ADAMOV

1 AUTOMAT ADAMOV 

Detailní náhled

2 AUTOMAT ŠIPKY

2 AUTOMAT ŠIPKY 

Detailní náhled

3 AUTOMATY ADAMOV I

3 AUTOMATY ADAMOV I 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem