Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Vnuk ukradl dědovi malorážku

HRADECKO - Prodal ji za tisíc korun, hrozí mu až dva roky vězení  


Až dva roky vězení může hrozit za přečin krádeže a nedovolené ozbrojování třiadvacetiletému muži z Královéhradecka, který v loňském (2010) září odcizil svému dědečkovi z domu malorážku.
Mladík věděl, kam děda v rodinném domku na Královéhradecku schovává klíč od skříně, kde má uloženy všechny lovecké zbraně. Jednoho zářijového dne sebral klíč, kterým si v chodbě domu odemkl celodřevěnou skříň s uloženými zbraněmi. Pak z ní odcizil malorážku, kterou následně prodal za částku jeden tisíc korun. Svým jednáním způsobil svému dědovi škodu ve výši 1.500 korun. Přitom vůbec netušil, že je zbraň evidována a že k držení malorážky je zapotřebí být držitelem zbrojního průkazu.

Policisté na konci loňského roku (29. prosince 2011) mladíkovi sdělili podezření z výše uvedených dvou přečinů.

Podle mladíka si chtěl prvotně malorážku pouze půjčit na zastřílení, aby věděl jaké to je. Jelikož měl málo peněz, využil příležitosti k jejímu prodeji za tisíc korun.

Vzhledem k tomu, že policisté případ šetří ve zkráceném přípravném řízení, bude o jeho dalším osudu v brzké době rozhodovat soud. Trestní zákoník pamatuje na takové jednání až dvouletým trestem odnětí svobody.

nprap. Anna Pešavová - 2. ledna 2012 (14:30)
 

vytisknout  e-mailem