Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Výsledky dopravně bezpečnostní akce

PLZEŇSKÝ KRAJ – Minulý týden se policisté při dopravně bezpečnostní akci zaměřili na kontrolu používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů. Zkontrolovali téměř 1 500 vozidel a řešili bezmála 350 přestupků.  

     Na různých místech celého Plzeňského kraje se minulý týden uskutečnila dopravně bezpečnostní akce, při které se policisté zaměřili zejména na kontrolu používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů. Bez povšimnutí však neponechali ani jiná porušení pravidel silničního provozu a zaměřili se také na pátrání po hledaných osobách, věcech a odcizených vozidlech.
     Do akce, která probíhala od pondělí do neděle, bylo zapojeno celkem 183 policistů. Ti v rámci kontrol zastavili 1 473 vozidel a zjistil při tom 348 přestupků. Z nich vyřešili 320 na místě a uložili za ně blokové pokuty v úhrnné výši 87 100 korun. Zbylých 28 přestupků oznámili příslušnému správnímu orgánu k dalšímu projednání. Nejčastěji policisté pokutovali řidiče za jízdu s vozidlem, které nesplňovalo technické podmínky pro provoz na pozemních komunikacích, a to v 81 případech. V 71 případech policisté uložili blokové pokuty za nepoužití bezpečnostních pásů a třetím nejčastějším porušením zákona bylo překročení stanovených rychlostních limitů. Za tento přestupek policisté uložili 37 blokových pokut a 4 přestupky oznámili správnímu orgánu.      
     Kromě toho policisté zastavili také 2 řidiče, kteří řídili pod vlivem alkoholu, 3 řidiče, kteří neměli příslušené řidičské oprávnění a 3 vozidla jedoucí po dálnici bez dálniční známky. V jednom případě sankcionovali řidiče za nepoužití zádržného systému.
     Dopravně bezpečnostní akce se budou v blízké opakovat. 

por. Bc. Dagmar Jiroušková
16. 9. 2013 

vytisknout  e-mailem