Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Podpořme darování kostní dřeně

PLZEŇ - Policisté Plzeňského kraje se připojili k celorepublikové kampani. 

     V úterý 24. června 2014 se v amfiteátru za OD Plaza v Plzni uskutečnil koncert Hudby Hradní stráže a Policie České republiky, který je realizován v rámci kampaně „Podpořme darování kostní dřeně“  zaměřené na rozšíření registru dárců kostní dřeně.

     Příležitost k zápisu do registru  využili policisté Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje. Podpořili tak celorepublikovou kampaň nad níž převzal záštitu policejní prezident plk. Mgr. Bc. Tomáš Tuhý. 
    
     Ještě před začátkem koncertu byla v registru zapsána dvacítka nových jmen. K policistům se totiž přidalo ještě několik návštěvníků koncertu. Náběrový tým plzeňské nemocnice si celkem připsal 28 nových dobrovolníků.  Odborné informace podával primář hematologicko-onkologického  oddělení Fakultní nemocnice Plzeň Pavel Jindra.

     Vstupem do registru mohou policisté demonstrovat své postoje vůči pomoci druhým a ukázat tak, že nejenom ve službě jsou připraveni zachraňovat životy. Během koncertu, který byl zahájen ředitelem Městského ředitelství policie Plzeň plk. Mgr. Pavlem Krákorou, sdělili své zážitky i „opravdoví“ dárci dřeně. O své přesvědčení, o pocitech při zápisu, průběhu registrované doby a o prožitky ze samotného odběru  se s přítomnými podělili vedoucí Územního odboru Domažlice plk. Mgr. Lubomír Martinec a Územního odboru Rakovník plk. Mgr. Jiří Šiler.
 
Videodokumentaci lze shlédnout v odkazu:
https://www.youtube.com/playlist?list=PLPtq4EYLjF3hRbBLcQ3kLrh24WCcQZi4n
 
por. Bc. Jana Tomková
25.6.2014
 

vytisknout  e-mailem