Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Den s policií 2014

KLATOVY - V sobotu se v Klatovech ozývaly výstřely, místní občané se ale bát nemuseli. 

     Během soboty se mohlo několik tisícovek návštěvníků Dne s policií seznámit s činností policistů a jejich partnerů ze složek integrovaného záchranného systému.
     Kromě statických ukázek, kde si příchozí prohlédli běžné "pracovní" pomůcky jednotlivých policejních služeb od pyrotechniků, pořádkové a dopravní služby, odboru kriminalistické techniky a expertiz, oddělení tisku a prevence, personalistů až po oddělení mezinárodních vztahů a cizineckou policii. Své zástupce měla na Erbenovo náměstí i Zdravotní pojišťovna Ministerstva vnitra ČR, BESIP a Pošumavský aoto moto klub Klatovy.
     Pro "akční" ukázky byla zvolena plocha pod náměstím. Na částečně zatravněném povrchu shlédli diváci ukázky policejních zákroků, které byly dle předem nacvičeného scénáře zinscenovány policisty z oddělení služební kynologie, hypologie, klubu MUSADO a zásahové jednotky.
     Přestože padlo během dne i několik výstřelů, plocha byla někdy zahalena v dýmu a při příletu vrtulníku si dětští pozorovatelé museli držet čepice, obešel se celý den bez jakýhkoli problémů a všichni si odnésli spostu jedinečných zážitků.

por. Bc. Jana Tomková
23.6.2014

 

vytisknout  e-mailem