Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Bezpečnostní opatření

PLZEŇ – V souvislosti s pochodem bude Krajské ředitelství policie Plzeňského kraje realizovat bezpečnostní opatření. 

V sobotu 1. března 2014 bude v Plzni v souvislosti s ohlášeným pochodem realizováno ze strany Policie ČR Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje bezpečnostní opatření k zajištění vnitřního pořádku a bezpečnosti ve městě. Na základě učiněného oznámení o konání shromáždění je spolupracováno s místní samosprávou, dopravními podniky, městskou policií a ostatními složky integrovaného záchranného systému.
 
Rozsah přijatého opatření byl stanoven s ohledem na zajištění bezpečnosti osob, ochrany majetku, veřejného pořádku a v neposlední řadě i plynulosti a bezpečnosti silničního provozu. Z tohoto důvodu se jej zúčastní nejen policisté pořádkové, dopravní a kriminální služby, ale i pořádková jednotka, zásahová jednotka, policisté z oddělení služební kynologie, antikonfliktní tým, cizinecká policie a policisté z Krajského ředitelství policie hlavního města Prahy včetně vrtulníku a mobilního monitorovacího centra. Nasazené síly a prostředky, plánované počty, výstroj a výzbroj policistů i nasazení techniky odpovídá informacím, které máme v tuto chvíli k dispozici. Pokud dojde k protiprávnímu jednání, jsme připraveni situaci bezodkladně řešit.
 
V souvislosti s ohlášeným pochodem bude z hlediska dopravy ve městě zákaz parkování na Denisovo nábřeží, v ulici Tylova – u objektu podniku Škoda – od zastávky MHD ve směru do centra až na náměstí Emila Škody. Trvalé uzavírky ulic na trase pochodu nebudou realizovány. Nebude se jednat o dlouhodobé uzavírky, dotčené ulice budou uzavřeny pouze v případě nutnosti při průchodu pochodu.
 
Pochod by se měl konat dle oznámení od 14:00 do 17:00 hodin, v sobotu 1. března 2014. Plánovaná trasa pochodu by měla směřovat od Náměstí Republiky, následovat budou ulice Františkánská, Martinská, Americká, Tylova až na náměstí Emila Škody. Doporučujeme občanům, aby se v místech plánované trasy či v její bezprostřední blízkosti nezdržovali a zároveň, zde neparkovali svá vozidla. K zajištění bezproblémové dopravy je pak nutné řádně dodržovat dopravní značení a respektovat pokyny policistů.
 
por. Ivana Telekešová, DiS.
27. února 2014

vytisknout  e-mailem